Obavijesti

Show

Komentari 0

Iako je Katarina dobila dosta visoke ocjene, ispalo je da je njezina mama za nijansu bolja

Iako je Katarina dobila dosta visoke ocjene, ispalo je da je njezina mama za nijansu bolja
3

Jasna je svojoj kćeri dala ocjenu deset, Darka se odlučila za devetku jer joj je glavno jelo bilo malo suho, Ivan je isto bio prilično zadovoljan pa se odlučio za ocjenu devet, a Kristina je dala najmanju ocjenu - osam

U današnjoj epizodi 'Večere za 5 na selu' bili smo na istoj adresi kao u ponedjeljak jer je večeru pripremala domaćica na brodovima Katarina Bralić, kći kandidatkinje Jasne Bralić.

Najmlađa kandidatkinja viškog tjedna ipak nije uspjela nadmašiti maminih 38 bodova, ali svakako treba pohvaliti njezin trud i jelovnik koji se sastojao od predjela imena Ružičasti koktel, glavnog jela Punjena rapsodija i deserta Tradicionalni užitak. 

Na putu do Katarine njezina je mama objašnjavala ostatku ekipe kako su je danas potjerali iz kuće.

- Nije mi teško palo, išla sam u kafić - rekla je, a potom su malo zapjevali u kombiju.

Za doček je Katarina pripremila aperitive - rogačicu i travaricu te viški hib (pogača od smokava), a gosti su komentirali kako je domaćica bila opuštena i dobro raspoložena.

Otvorena nova sezona večere za 5 na selu: 'Kako god pripremite jastoga, uvijek će ostati kralj!'
Otvorena nova sezona večere za 5 na selu: 'Kako god pripremite jastoga, uvijek će ostati kralj!'

- Aperitiv je bio uobičajen, kao prethodnih večeri. To su domaća pića iz kućne radinosti i sve to ima lijep okus s obzirom na prekrasne plodove koje Vis može dati - rekao je Ivan.

Svima je bilo malo hladno pa su brzo ušli u kuću i počeli s predjelom - koktelom od kozica, a gostima se svidjela prezentacija.

- To sam prvi put jela, bilo mi je jako fino - rekla je ponosna mama Jasna, a i Ivanu je bilo dobro jer smatra da se s kozicama ne može pogriješiti. „Okus je bio osvježavajući; ljetno, lagano“, rekla je Kristina, a i Darki se jako svidjelo.  

Predjelo nitko nije kritizirao, a potom je Katarina poslužila glavno jelo - punjene lignje, a uz prilog blitvu i krumpir.

- Bilo je prilično jednostavno - komentirala je Darka, a Jasna je odmah naglasila kako će Katarina sama čistiti kuhinju dok će ona ponovno u kafić. Na tanjurima je ostala samo dekoracija, što je bio glavni pokazatelj da se gostima svidjelo glavno jelo.

- Lignje su mi jedan od dražih morskih specijaliteta - rekao je Ivan, a Kristina i Darka samo su dodale kako je u blitvi bilo previše češnjaka. 

Domaćica je za desert poslužila kolač od rogača.

Kakav bezobrazluk: Gosti tražili repete, a škrtarili s desetkama
Kakav bezobrazluk: Gosti tražili repete, a škrtarili s desetkama

- Desert je standardan, dojmilo me se što je napravila onaj ukras čokoladom pa nije bila neka klasika - rekla je Jasna. Ivanu je desert izgledao prilično jednostavno, ali pohvalio je kako su dobro složeni sastojci kolača.

- Malo mi nije odgovaralo tijesto; da je samo malo više zapekla, bilo bi ljepše i po mom ukusu - rekla je Kristina.

Iznenađenje je sve razveselio zato što svi gosti poznaju pučkog pjesnika i zabavljača iz Komiže Tonka Božanića, poznatog kao Pepe Kalafot koji je recitirao svoju pjesmu 'Dlaka'. 

BB Nikita ponovno na televiziji: Ne bojim se kritika, a otvorena sam za komentiranje drugih jela
BB Nikita ponovno na televiziji: Ne bojim se kritika, a otvorena sam za komentiranje drugih jela

Negativnih komentara za večeru gotovo da i nije bilo pa je Jasna svojoj kćeri dala ocjenu deset, Darka se odlučila za devetku jer joj je glavno jelo bilo malo suho, Ivan je isto bio prilično zadovoljan pa se odlučio za ocjenu devet, a Kristina je dala najmanju ocjenu - osam zato što je u blitvi bilo previše češnjaka, a biskvit u desertu mogao je biti bolje pečen.

Sutra kuha jedini džentlmen među damama, a što će pripremiti, vidjet ćemo.