Obavijesti

Show

Komentari 6

Igor i Filip: Kako smo snimali prvu hrvatsku YouTube seriju

Igor i Filip: Kako smo snimali prvu hrvatsku YouTube seriju
6

Redatelj Filip Dizdar i scenarist, koregraf i redatelj Igor Barberić dio su JoomBoos ekipe koja pokreće prvu YouTube seriju u Hrvatskoj naziva 'Isti san'. Detalje snimanja otkrili su u studiju 24sata

VIDEO

Koreograf i redatelj Igor Barberić koji je radio i na scenariju za seriju 'Isti san' te redatelj Filip Dizdar u studiju 24sata pričali su sve o snimanju, mladim youtuberima te prvoj online seriji 'Isti san' koja kreće u četvrtak 4. svibnja na Youtube kanalu Joomboos

Razgovor uživo pratite ovdje: 

Ekipa prve JoomBoos YouTube serije 'Isti san' otkriva kakvi su YouTuberi glumci Voditeljica: Ana Lukiček Gosti: Filip Dizdar i Igor Barberić

Posted by 24sata on 3. svibnja 2017

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Igor i Filip zaključili su kako su mlade generacije potpuno različite od onih prijašnjih te da je današnji san tinejdžera imati što više followera.

- Mogli bismo reći da je san ostao isti, jedino se promijenio način - dodaje Igor.

Nahvalio je mlade YouTubere i rekao da imaju 'kreativni dodir i umjetinčku crtu' te da niti sami ne znaju koliko su talentirani.

- Kada smo radili scenarij htio sam da ga prilagodimo njima. Jako su se dobro snašli kao glumci - kaže Filip.

U seriji koja se sutra u podne premijerno prikazuje na Joomboos YouTube kanalu, gledatelji mogu očekivati ljubavne zavrzlame i zanimljivu priču koju svaki od likova priča.

- Medij je nov, ali međuljudski odnosi su isti - zaključio je Igor.

Filip je uzbuđen zbog premijere te se nada da će publika dobro primiti seriju.

- Ispalo je super, iznad mojih očekivanja - rekao je i pozvao gledatelje da sami prosude.

 

Nakon uspješnog projekta 'Videostar' gdje se tražila, i našla, nova YouTube zvijezda, ekipa iz JoomBoosa napravila je i prvu online seriju u regiji.

Projekt predvodi  redatelj Filip Dizdar koji broji preko 150 spotova za najveće regionalne zvijezde.

- Iako sam dosad režirao igranu formu, nisam nikad seriju, i to još web seriju. Jako mi je drago da me ekipa iz JoomBoosa pozvala. Već nakon prve epizode bilo mi je jasno da sam dobio odličan tim za raditi - od youtubera do produkcije. Mislim da će finalni rezultat biti genijalan - rekao je Dizdar.

Osim što je radio na scenariju, koreograf i redatelj Igor Barberić otkrio je i je li mladim glumcima otkrio neke tajne zanata.

- Zaista se nadam da jesam. Iako nemaju neke alate profesionalnih glumaca, naši youtuberi imaju želju - a onda je sve moguće. Jako je zanimljivo gledati njih i cijelu scenu kako se razvija kreativno. I klasični formati serija se prebacuju na streamanje, sve ide na internet, tako da zaista mislim da je i web serija dio budućnosti i da itekako ima potencijala. Osobno mi je izazov i užitak sudjelovati u nečem novom - rekao je simpatični Igor.

U talentiranom timu koji se okupio oko projekta, glavne uloge imaju upravo youtuberi, a radnja serije odvija se na YouTube akademiji koju pohađaju i priča o problemima koje savršeno razumije svaka mlada osoba danas: slomljeno srce, izdaja prijatelja, prva ljubav, ali i mržnja online, želja za uspjehom, YouTube svijet... 

Koliko je ovakav projekt zahtjevan pitali smo i pobjednika prvog 'Videostara', Matiju Lazarevića, poznatijeg kao LayZ.

- Ovo je nešto potpuno drukčije od snimanja na koje smo navikli, i baš je zato genijalno. Ekipa na setu je pozitivna i profesionalna, svaki dan naučimo nešto novo – rekao je još pospani Matija, obzirom da snimanja traju i po dvanaest sati u komadu.

- Mislim da ću ovo iskustvo dugo pamtiti. Mi smo svi stalno ispred kamere pa nije trebalo dugo da se opustimo, ali kad imaš cijeli tim koji ti pomaže da to bude još bolje, to puno znači - priznala je dalmatinska snaga među JoomBoosovcima, Marko Vuletić.

- Ja igram Ninu, lik koji je sličan meni i i privatno. Mi se možemo poistovjetiti s našim likovima, pa znamo da će i publika – otkrila je Petra iz thelazyWAVEa.

Videostar je bio produkcijski velik zalogaj za JoomBoos, ali iznimno uspješan. 

- Razmišljala sam što bi bio sljedeći izazov i sjetila se serije na YouTubeu, formata koji je na svjetskoj sceni jako popularan – objasnila je producentica Maša Zibar.

- Genijalna stvar kod ovog formata je što se ruše granice: Seriju će gledati svi mladi u Hravtskoj, ali i Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji – svugdje gdje se razumije naš jezik. Ovo je glas jedne nove generacije koja ono što voli ne gleda više na televiziji – dodao je Matej Lončarić, pokretač JoomBoosa.

Da će serija biti itekako gledana, pogotovo među mlađim generacijama, nagovještaju i sve veći brojevi pregleda na Joomboos kanalu. Najgledaniji video na JoomBoosu ima preko pola milijuna pregleda.

Ohrabreni uspjesima, uz generalne sponzore Coca-Colu te partnerima prve online serije u regiji Vipnetom i Chunga-lungom, ekipa iz Joombosa pokreće sasvim nove i još neviđene formate. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život