Obavijesti

Show

Komentari 62

Štimac uložio milijune u hotel i krahirao: 'To je prevelik teret'

Štimac uložio milijune u hotel i krahirao: 'To je prevelik teret'
7

Bivši Vatreni nije se proslavio svojim poslovnim investicijama. Diskoteke, kladionica, ulaganje u Hajduk...ništa od toga nije uspjelo. Pokušaj da uđe u turizam s luksuznim hotelom također je neslavno propao

VIDEO

Preteča “vatrenog turizma“, odnosno ulaska nogometaša u hotelijerski biznis, bio je Igor Štimac (52), koji je prije 14 godina kupio hotel Therapia u Crikvenici.

- Nemam iskustva, ali imam volje - bile su riječi legendarnog nogometaša, danas nogometnog trenera, otvarajući hotel. Početkom 2003. kupio je hotel za 5,4 milijuna eura od crikveničke tvrtke Jadran, a u uređenje je, kako je rekao u jednom od intervjua, uložio deset milijuna eura.

POGLEDAJTE VIDEO: Vila Marija Mandžukića

Pokretanje videa...

Mandzukic i vila 01:22

- Sve što je bilo staro u hotelu, a činilo se upotrebljivim, dali smo servisirati, od lustera, ogledala, slika pa nadalje. To je vrijednost hotela. Sve ostalo je novo i radilo se iz početka - rekao je Štimac svojedobno za Nacional.

Velebno hotelsko zdanje, najstarije na tom dijelu rivijere, sagrađeno je davne 1895. godine. Sa Štimčevom rekonstrukcijom Therapia je dobila četiri zvjezdice, a spoj arhitekture secesije i klasicizma prostirao se na 32 tisuće četvornih metara. U svojem sklopu imao je 109 smještajnih jedinica, od čega 17 apartmana.

Hotel je bio orijentiran na zdravstveni turizam zahvaljujući brojnim wellness sadržajima i cjelogodišnjem poslovanju.

- Vratili smo Therapiji stari sjaj koji će, nadamo se, privući mnoge na dolazak u Crikvenicu, u kojoj neće nedostajati sadržaja sličnih onim koje smo organizirali na Bolu - rekao je uoči otvorenja Štimac, koji je na Braču imao poznatu diskoteku Faces.

Therapia je otvorena spektakularnim vatrometom, a među uzvanicima bili su Ćiro Blažević, Giuliano, Nikola Jerkan, Ivan Mikulić... Zabavno-glazbeni program vodio je Joško Lokas, a pjevali su Jelena Radan, klapa Intrade i Cubismo. Hotel je imao 220 kreveta i zapošljavao pedesetak radnika.

Kad je hotel otvoren, ostvarivao je 4000 noćenja mjesečno. Gosti su na raspolaganju imali 17 raskošno opremljenih apartmana i 92 sobe s balkonskim lođama okrenutima prema moru, unutarnji i vanjski bazen, wellness centar, teretanu, dva teniska teretana, minigolf... Već početkom 2013. počelo se šuškati da Štimac prodaje Therapiju, a da je to ipak istina postalo je jasno krajem te godine, kad je novi austrijski hotelijer potvrdio da kupuje hotel i mijenja ime u Kvarner Palace. Štimac je do kupnje hotela nanizao mnoštvo titula uz svoje ime. Bivši nogometaš Hajduka i nogometne reprezentacije, bivši suvlasnik kladionice Sport Tip te bivši vlasnik diskoteka Masters u Splitu i Faces na Braču.

- Na kupnju hotela tad su me navele okolnosti. Prigoda. Nisam imao iskustva u tome, ušao sam u to da investiram i zaradim - kaže nam danas Igor Štimac.

Komentirao je i ulazak nogometaša Dejana Lovrena i Ivana Rakitića u hotelijerstvo. Oni u Novalji na otoku Pagu imaju hotele.

- Siguran sam da su i ti momci napravili taj potez da zarade - kaže nam Štimac.

Svojedobno je rekao da ne isključuje daljnje osvajanje hotelijerskog biznisa kupnjom hotela Therapia pa nas je zanimalo kakvog je danas mišljenja.

- Sve ima svoje vrijeme i okolnosti. Danas su krediti puno povoljniji, postoje subvencije... Onda je bilo zahtjevnije - govori Štimac. Nakon sedam godina poslovanja izašao je iz tog biznisa. Objasnio je i zašto.

- Postao mi je opterećenje. Bilo je okolnosti koje nisu pogodovale situaciji, poput kredita u švicarcima. Zatim spori razvoj općine Crikvenica kao takve koji nije pratio što smo radili. To su stvari koje nisu direktno vezane za vas, ali indirektno jesu - kaže Štimac.

Na pitanje bi li ponovio to iskustvo, Štimac odgovara: “Moguće, zašto ne. Svaki dan razmišljam o nekom novom privatnom biznisu”. I za kraj smo aktualnog nogometnog izbornika Indije pitali što ga danas najviše raduje.

- Vrijeme s obitelji - odgovorio je bez razmišljanja Štimac, kojemu je obitelj u Splitu. Iz veze sa životnom partnericom, bivšom splitskom manekenkom Lanom Bucat ima dvoje djece, a iz braka sa Suzanom Žunić, Miss Jugoslavije 1988., ima troje djece.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje