Obavijesti

Show

Komentari 82

Ima milijune i skriva se u kuli: 10 godina ne izlazi iz dvorca

Ima milijune i skriva se u kuli: 10 godina ne izlazi iz dvorca
4

BIZARNI ŽIVOT U javnosti se u posljednjih deset godina pojavila samo tri puta, a izdala je dva albuma. Misterioznu glazbenicu iz Irske čak i njezini rođaci rijetko viđaju

VIDEO

Za Enyu (55), neponovljivu keltsku popularnu glazbenu zvijezdu s kraja 80-ih i početka 90-ih, po svoj prilici pretjeruju kad kažu da je najbogatija žena u povijesti Irske i Velike Britanije, piše Express.

Nesporno je, međutim, da je ta žena apsolutno najuspješnija autorica s tih prostora, nakon prodanih 75 milijuna primjeraka albuma i zarađenih 117 milijuna eura. A apsolutno je sigurno da je jedna od najmisterioznijih i najčudnijih pojava u svjetskoj popularnoj glazbi danas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ona od 1997. živi u viktorijanskom dvorcu Manderley u okolici Dublina koji je kupila čak i relativno jeftino, za nekih 3 milijuna eura. Prvi joj je, nazovimo to susjedom Bono Vox (56), ali se u posljednjih 10 godina u javnosti pojavila tek tri puta.

Enya se u javnosti posljednji put pojavila u veljači na dodjeli glazbenih nagrada 'Grammy'. Navodno živi okružena mačkama, kojih je, koliko je potvrđeno, u jednom trenutku imala desetak.

U isti posljednjih desetak godina izdala je dva albuma, i to je praktično sve za što ona živi. Jedina pomoć u snimanju joj je anonimni stariji bračni par. Enya je, kažu, sposobna mjesece potrošiti na jedan jedini detalj jedne jedine pjesme, pa nije neobično da njeni masteri na kraju imaju i po 500 presnimavanja samo jedne glazbene dionice u pjesmi.

Singer Enya arrives at the 59th Annual Grammy Awards in Los Angeles

Njen ujak Noel Duggan izjavio je prošle godine za The Sun da živi kao kraljica ili kao pustinjak, dotle da je ni njena obitelj ne viđa nešto previše.

Prijatelji kažu da 'baš i nije prasak smijeha', a ona je sama u rijetkim trenucima kada je davala izjave, znala govoriti da je nakon snimanja, a njima se bavi svaki dan, tako mračno raspoložena da ne može zamisliti kakav bi to stalniji životni partner mogao biti u stanju podnositi je takvu. A tek brak, takvo što bi joj bila noćna mora.

2016 Echo music awards in Berlin - arrivals

Zato nastavlja živjeti sama. Tvrdi da joj je tako odlično, da je njena glazba sav njen svijet. Povremeno pjeva pjesme na izmišljenim 'tokenovskim jezicima' sindarin and quenya i... nikada nije bila popularnija nego sad.

A, zanimljivo, kad je tek počinjala samostalnu karijeru 1986. u dobi od 25 godina, nitko joj nije predviđao neki poseban uspjeh.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka
NISU KRILI SREĆU

Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka

Aleksandra Prijović sinoć je uživala s nekoliko tisuća fanova u Rijeci, a tik do bine bili su njezini baka i djed te mama Borka koja je došla s dečkom