Obavijesti

Show

Komentari 0

Iskopčani petak ovog puta je u četvrtak u Rock klubu Ribnjak

Iskopčani petak ovog puta je u četvrtak u Rock klubu Ribnjak
4

Po prvi puta 20. 03. iskopčani petak će se odvijati u četvrtak i to izvan prostorija Radio Studenta. U bezstrujnoj verziji će se predstaviti dragi prijatelji Radija

VIDEO

Iskopčani petak jutarnji je program Radio Studenta petkom u kojem neumorno svaki tjedan nastupaju razni bendovi u iskopčanoj, tj. akustičnoj verziji. Po prvi puta 20. 03. iskopčani petak će se odvijati u četvrtak i to izvan prostorija Radio Studenta. U bezstrujnoj verziji će se predstaviti dragi prijatelji Radija, bendovi Radost! I Žen te kantautor Zvonimir Varga te će na taj način svojim zvukom dozvati ljepše vrijeme koje dolazi.

Za glazbenu selekciju između izvođača zadužene su domaćice Iskopčanog petka, StereoLucije.

Radost! je u svojoj prvoj inkarnaciji nastala u drugoj polovici devedesetih godina prošlog stoljeća. 2007. godine utemeljitelj grupe Goran Bogunović okreće se obitelji i reaktivira bend uz pomoć brata koji se hvata mikrofona. Postava se popunjava Mariom Oračem i Dimitrijem Petrovićem uz unplugged nastupe pred publikom u Zagrebu i Beogradu.

Prvi DIY album „Radost! oslobađa“ objavljuju iste godine paralelno za etikete Slušaj Najglasnije i beogradski Kornet te započinju pojačanu koncertnu aktivnost diljem Balkana. Krajem 2009. godine za Kornet izlazi drugi DIY album „Radost! si i u radost ćeš se pretvoriti“. Koncertna aktivnost kulminira do kraja 2010. i početka 2011. kada bend zbog poslovnih i obiteljskih obveza napušta Mario Orač, kojeg zamjenjuje Dino Kraljeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sredinom 2012. bend ulazi u studio Kramasonik kako bi pod snimateljskim vodstvom Hrvoja Nikšića snimili svoj treći album, a prvi po kakvoj-takvoj lege artis proceduri. Album je izdan sredinom 2013.

Radost! se nazivaju post post post pop rock bendom, a u 12 pjesama novog albuma Radost! se predstavljaju kao indie rock bend koji ima dovoljno sviračkog iskustva i ludizma da unište i ponovno sastave strukturu pop/rock pjesme. U stihovima se akrobatski ljuljaju između svijesti o aktualnom društvenom trenutku i malih, ali učinkovitih strategija otpora koje im pomažu da glavu drže iznad vode.

Zvonimir Varga - Zagrebački kantautor Zvonimir Varga na sceni djeluje četiri godine, a iza sebe ima pet objavljenih albuma, knjigu poezije, napisanu glazbu za tri kazališne predstave i više od stotinu odsviranih koncerata. Svaka njegova pjesma prikazuje mnogo različitih stanja svijesti, događaja, zapažanja i raspoloženja, te donose niz crtica poredanih u kolaž koji čini poetski sklop razmatranja emocija. Njegove pjesme je ugodno slušati zbog jednostavnog formata, no od slušatelja istovremeno iziskuju individualno poniranje u njih. Od početka ove godine društvo na pozornici pravi mu gitarista Robert Kanizsai - Grof, a nedavno im se pridružio i bubnjar Marin Stojan.

Žen - Četveročlani audio-vizualni sastav Žen oformljen je 2009. u Zagrebu. Kako i sam naziv benda pomiče normativna ograničenja, tako je i njihov glazbeni izričaj u potpunosti u opreci s nametnutim žanrovskim glazbenim definicijama. Ako ih forsirano trebamo definirati najbolje je opisati njihovu glazbu kao spoj kraut-post-math-dreamy-synth-psy-indie rocka, ali njihova glazba se kreće u žanrovskom smjeru stvaranja potpuno novog glazbeno-vizualnog pravca.

Njihov debitantski album I onda je sve počelo izdan je u svibnju 2013. godine za queer feministički label Unrecords iz Beča (Austrija). Nakon uspješne europske turneje ‘Special Case 2013’ u sklopu koje su održale koncerte od Slovenije do Švedske, trenutno se pripremaju za još turneja, kao i još glazbenih izdanja. Nedavno su nastupile kao predgrupa Wooden Shjipsima u Močvari na iznimno hvaljenom koncertu, a tijekom ove godine pohodile su nekoliko mini turneja po Austriji, Njemačkoj, Sloveniji I Švicarskoj. Žen su nedavno gostovale u emisiji Garaža na HRT-u.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'