Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Ivan Dečak: Tresle su mi se i ruke i noge na krovu zgrade

Vatra je objavila novi spot, a režiju i ovog puta potpisuje Filip Filković Philatz. Kako im je bilo snimati spot te koja je pozadina pjesme pitali smo Ivana Dečaka

PR fotografije
Foto: PR fotografije
8 komentara

Grupa Vatra je prije nekoliko dana objavila spot za singl "Tango", koji je već tjednima u radijskim eterima i u vrhu top lista. Režiju i ovog puta potpisuje Filip Filković Philatz, a kako im je bilo snimati spot te koja je pozadina pjesme pitali smo Ivana Dečaka, frontmena benda.

1. Koliko ste dugo snimali spot za "Tango" i koja je bila prvotna ideja za spot?

Spot je sniman tri dana, na više različitih lokacija u Zagrebu. Redatelj spota, Filip Filković Philatz htio je i vizualno dočarati ritmičnost pjesme, odmah na prvu osjetio je ono krucijalno kod "Tanga", a to je ples. Stoga smo angažirali i profesionalnu plesačicu Helenu Junjušević. Od nas kao benda  na setu je tražio da  radimo ono u čemu smo najbolji, odnosno da sviramo. OK, od mene je još zahtijevao nešto plesnih koraka, a kako je sve to na kraju ispalo, najbolje je da prosudite sami. 

2. Filip Filković Philatz s vama radi duže vrijeme. Na kojem projektu vam je bilo najdraže raditi?

Philatz i Vatra surađuju već sedam godina i volim raditi s njim na svakom sljedećem projektu. Uvijek se iznova dokazuje, što je genijalno i budimo iskreni, ne toliko često kod redatelja. Od prijašnjih video spotova duboko u sjećanje urezala su mi se snimanja za pjesme "Eskim", "Privatni pakao", "Dva akrobata", "Tremolo", "Ima li budnih"...

Sjećam se kako smo "Eskim" snimali dobrih 14 sati u komadu, bili smo fizički i psihički potpuno iscrpljeni, ali sve se isplatilo onog trena kada smo vidjeli finalni proizvod. I danas vjerujem kako je "Eskim" jedan od najboljih video spotova u Hrvatskoj.

3. Plesačica Helena Janjušević pojavljuje se uz bend u spotu, kako je bilo s njom raditi?

Helena je vrhunska plesačica, sve dok nisam upoznao nju i vidio ju na setu, mislio sam kako imam problem s viškom energije, međutim Helena me posramila. Bez ikakve muke satima je plesala gradom, uvijek s istom dozom energije i osmijehom razvučenim od uha do uha.

4. Osim na pozornici, pojavljujete se i na 10. katu zgrade. Kako ste na tu ideju došli i koliko teško je bilo otplesati taj dio?

Ideja je bila Filipova, a meni je to bio jedno od najgorih iskustava na setu u karijeri (snimili smo 35 video spotova). Za jednog Slavonca, sve što je više od trećeg kata predstavlja problem, upravo iz tog razloga noge i ruke nekontrolirano su mi se tresle, što je na kraju ispalo sjajno za spot.

5. "Tango" je već tjednima jedan od najvrćenijih singlova. Koja je pozadina pjesme?

Nakon dvadeset godina, koliko je prošlo od kada sam završio glazbenu školu, poželio sam skladati na klaviru i eto, zvijezde su se poklopile. Nema tu  velike mudrosti, a nažalost niti univerzalne formule. Provocirali smo sreću i ista se dogodila.

Naši partneri pišu
Message