Obavijesti

Show

Komentari 1

Iz udobnosti doma pogledajte 'Petra Pana' i ostale hitove...

Iz udobnosti doma pogledajte 'Petra Pana' i ostale hitove...
1

Riječ je o najgledanijim predstavama o kojima se mnogo pisalo u medijima, a neke od njih su izazivale i kontroverze. Danas vam donosimo hitove 'Vučjak', 'Petar Pan' i 'Adel i Mara'

VIDEO

Ako ste propustili premijere, predstave su vam i dalje dostupne na web stranici #zajedno24sataYouTube kanalu i portalu 24sata

Suradnja 24 sata i zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta uz snimateljsku i tehničku podršku Croatia Filma se nastavlja i donosi još jednom u vaše domove najbolje predstave s repertoara nacionalne kazališne kuće.

Riječ je o najgledanijim predstavama o kojima se mnogo pisalo u medijima, a neke od njih su izazivale i kontroverze. Tako će se na 24sata.hr ponovno naći komedija 'Tko pjeva zlo ne misli', pa 'Ciganin, ali najljepši', zatim drama 'Ljudi od voska', predstava 'Na kraju tjedna', opera 'Turadont' i mnoge druge. Danas vam donosimo tri hita...

Digitalni teatar: Pogledajte 26 super predstava na 24sata.hr
Digitalni teatar: Pogledajte 26 super predstava na 24sata.hr

'Vučjak' je jedna od najvažnijih drama Miroslava Krleže. Praizvedena 1923. na središnjoj nacionalnoj pozornici, a zagrebački HNK opet ju je postavio na repertoar 2014. godine u režiji Ivice Buljana (54).

'Vučjak' je dramaturški, ali i stilski, metaforički, sažeo kompleks zaraćenog društva u unutrašnju dimenziju snažnog naslovnog simbola koji do danas zvuči kao opomena.

POGLEDAJTE VIDEO:

U ovoj predstavi u tri čina igraju Alma Prica (57), Nina Violić (48), Silvio Vovk (33), Goran Grgić (54), Slavko Juraga (60), Milan Pleština (58), Dušan Bućan (43)...

Prošlo je  50 godina od kako je balet 'Petar Pan' hrvatskog skladatelja Brune Bjelinskog praizveden u Zagrebu. Proslavili su se posvuda u svijetu, a priča o njihovim zgodama jedna je od najpoznatijih dječjih priča svih vremena. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Ja sam mladost! Ja sam radost! Ja sam mala ptica, koja se izlegla iz jajeta, tvrdi Petar Pan više od sto godina i u svakoj verziji poziva Wendy, Johna i Michaela na uzbudljiv let u Nigdjezemsku. Tamo sudjeluju u hrabrim bitkama s kapetanom Kukom i zastrašujućim krokodilom, susreću vile, gusare i Indijance, Tiger Lily i njezina indijskog princa… Vila Zvončica uvijek je s njima i svako malo napravi Wendy neku spačku. Ne sviđa se pažnja koju joj Petar posvećuje kao ni ljubav izgubljenih dječaka prema Wendy.

Koliko god gledali Petra Pana, na filmu, u kazalištu ili naprosto čitali bajku, priča uvijek izmami osmijeh. U zagrebačkoj priči o dječaku iz Nigdjezemske glavnu ulogu igra Kornel Palinko/Takuya Sumitomo.

Četveročinska opera 'Adel i Mara' jedno je od najvažnijih djela hrvatskog skladatelja Josipa Hatzea. Romantičarski ep Bijedna Mara o nesretnoj ljubavi dvoje mladih, koji je napisao Splićanin Luka Botić, temelj je opernog libreta Branka Radice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Široke melodijske linije, raspjevane arije i dramaturška napetost čine operu Adel i Mara jednom od najblistavijih djela domaćega opernog stvaralaštva. Iako se praizvedba opere zbila u Ljubljani 1932. godine, djelo je već sljedeće godine premijerno izvedeno na zagrebačkoj sceni pod ravnanjem Lovre pl. Matačića te uskoro zaživjelo i na drugim hrvatskim pozornicama.

Opera HNK premijerno je izvela ovo djelo 2017. godine, nastavljajući tako svoje umjetničko poslanje postavljanja najboljih domaćih opernih djela. 

- Ugodna glazba za širu publiku koja podsjeća na večer klapskog pjevanja dalmatinske šansone uz nešto orijentalnih elemenata, priča je koja bi trebala simbolizirati mjesto susreta različitosti - stoji u kritičkom osvrtu 24Expressa ove opere. Dirigent je Ivan Josip Skender/Luka Vukšić, a redatelj Ozren Prohić.

Predstave na YouTube kanalu 24sata nisu namijenjene komercijalnoj upotrebi, emitiramo ih u edukacijske, humanitarne, ali i zdravstvene svrhe u suradnji s HNK Zagreb i Croatia filmom. Naime, svaka izolacija koja podrazumijeva drastično reduciranje socijalnih kontakata može imati negativan utjecaj i na naše na psihičko zdravlje, a umjetnost u takvim situacijama omogućuje ljudima da se s mnogo manje stresa prilagode izvanrednoj situaciji u kojoj su se našli oni i njihove obitelji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:39

Balet 'Labuđe jezero' 1. i 2. čin POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Labuđe jezero' 3. i 4. čin POGLEDAJTE OVDJE

Predstavu 'Evanđelje' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Kralj Lear' POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Nikola Šubić Zrinjski' POGLEDAJTE OVDJE.

Filozofski teatar s Yanisom Varoufakisom POGLEDAJTE OVDJE.

Komičnu operu 'Don Pasquale' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Vučjak' POGLEDAJTE OVDJE

Balet 'Petar Pan' POGLEDAJTE OVDJE.

Filozofski teatar s Tariquom Alijem POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Modrobradi' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Žena' POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Adel i Mara' POGLEDAJTE OVDJE

Filozofski teatar s Paulom Masonom POGLEDAJTE OVDJE.

Balete 'Tamni pejzaži' i 'Bolero' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Tartuffe' POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Apoksiomen' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Ivanov' POGLEDAJTE OVDJE

Balet 'Elizabeta Austrijska - Sissi' POGLEDAJTE OVDJE.

Ljubavnu operu 'Manon Lescaut' POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Romeo i Julija' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Na kraju tjedna' POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Gospoda Glembajevi' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Vučjak' POGLEDAJTE OVDJE.

Dječji igrokaz 'Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Peer Gynt' POGLEDAJTE OVDJE

Operu 'Turandot' POGLEDAJTE OVDJE.

'Zimsku priču' POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Don Carlo' POGLEDAJTE OVDJE. 

Filozofski teatar s Hitom Steyerl POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Čarobna frula' POGLEDAJTE OVDJE.

Filozofski teatar s Francom B. Bifom POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Ero s onoga svijeta' POGLEDAJTE OVDJE.

https://zajedno.24sata.hr/

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Klikni i pogledaj balet 'Labuđe jezero' samo na portalu 24sata
HNK I 24SATA VAM DARUJU

Klikni i pogledaj balet 'Labuđe jezero' samo na portalu 24sata

GLEDAJTE U ČETVRTAK U 17 SATI Budite uz YouTube kanal 24sata ili portal 24sata.hr i pratite 'Labuđe jezero' koje vam donosimo u suradnji sa zagrebačkim HNK i uz tehničku podršku Croatia Filma

Klikni i gledaj predstavu 'Tko pjeva, zlo ne misli' na 24 sata
HNK i 24SATA VAM DARUJU

Klikni i gledaj predstavu 'Tko pjeva, zlo ne misli' na 24 sata

Hit predstava 'Tko pjeva zlo ne misli' iščekivala se s nestrpljenjem, a na kazališne daske postavio ju je redatelj Rene Medvešek. Publika ju je s oduševljenjem prihvatila nakon prvih izvedbi u rujnu 2017.
Pogledajte u 20h operu 'Ero s onog svijeta' na portalu 24sata
HNK I 24SATA VAM DARUJU

Pogledajte u 20h operu 'Ero s onog svijeta' na portalu 24sata

GLEDAJTE DANAS Budite uz YouTube kanal 24sata ili portal 24sata.hr i pratite 'Eru s onog svijeta' kojeg vam donosimo u suradnji sa zagrebačkim HNK i uz tehničku podršku Croatia Filma