Obavijesti

Show

Komentari 7

Izazvali burne komentare zbog dječjih imena: Od 'Ljetne kiše' i 'Supermena' pa sve do 'Mojsije'

Izazvali burne komentare zbog dječjih imena: Od 'Ljetne kiše' i 'Supermena' pa sve do 'Mojsije'
10

Neobična imena postala su trend u svijetu. Brojni roditelji svojoj djeci više ne žele davati 'obična imena', a ovaj trend prate i svjetske zvijezde. No neke su ipak malo pretjerale...

VIDEO

O ukusima se ne raspravlja, ali ovo su svakako jedna od najčudnijih imena koja su glumačke i pjevače zvijezde dale svojim sinovima i kćerima. Prije nekoliko dana javnost je iznenadio talijanski milijunaš i playboy Gianluca Vacchi (53) koji je na društvenim mrežama otkrio kako je kćerkici dao ime Blu Jerusalema.

No lista neobičnih imena je dugačka pa krenimo redom. Trend neobičnih imena svakako prati i Kim Kardashian (39) koja je svojoj kćeri ime North (Sjever).

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Kim i Kanye 02:12

Ime ne bi bilo samo po sebi toliko začuđujuće da se u igru slova nije umiješalo i prezime koje je malena dobila, a dobila ga je po svom ocu Kanyeu Westu (43). Tako puno ime Kimine kćeri glasi North West, što u prijevodu znači Sjever(o) Zapad. Od tada je, čini se, krenula prava borba na sceni tko će što više zakomplicirati ime svog djeteta. A kako je krenulo, izgleda da im inspiracije ne nedostaje.

Kada smo već započeli sa stranama svijeta, možemo nastaviti u istome zemaljskom tonu. Tako je na primjer, američka pjevačica Christina Aguilera (39) svoju kćer nazvala Summer Rain, što bi značilo Ljetna Kiša. Niti Beyonce (39) i Jay-Z (50) nisu štedjeli materijale za ime njihove kćeri kojoj su dali čak dva imena. Ime joj je Blue Ivy, odnosno Plavi Bršljan. Naime, Beyonce se toliko svidio taj cvijet, a vidjela ga je upravo u Hrvatskoj na otoku Hvaru.

I dalje se držimo zemlje i njezinih elemenata, ovoga puta ćemo se okrenuti državama. Svi imamo jednu državu, jednu zemlju koju volimo kao svoju. Sviđaju nam se ljudi koji u njoj žive, kultura, prirodna baština… Pjevačici Mariahi Carey (50) se tako očito zaljubila u Maroko pa je svog sina odlučila nazvati Maroccan. U prijevodu, mali se zove Marokanac.

Netko ipak ima grad o kojemu ne može prestati misliti, a svakako ako ga toliko voli znat će sve ulice i kvartove u njemu. Tako su Victoria (46) i David Beckham (45) pokazali koliko vole grad New York. Njihov sin nosi ime jedne njujorške četvrti, Brooklyn.

S prirodnih i kulturnih bogatstva koje nam je priroda podarila, malo ćemo prolistati Bibliju. Imena poput Rahela, Marija, Josip ili Petar sasvim su uobičajena imena kršćana. No, glumici Gwyneth Paltrow (47) ta imena nisu bila dovoljno dobra za njezinog sina. Zato mu je odlučila nadjenuti ime Mojsije, a kćeri je dala ime Apple, odnosno Jabuka.

Sa zemlje krećemo u svemir, a ako ste pak veliki obožavatelj Supermena, slobodno nazovite dijete po njemu. No, glumac Nicolas Cage (56) s imenom je otišao par koraka dalje. Očito je i on jedan od fanova Supermena pa je tako nazvao svoje dijete Kal-El. To je Supermenovo ime koje je dobio na Kriptonu, svojem rodnom planetu.

German sustainability prize 2016

Da sada ne duljimo, nabrojit ćemo još neka imena koja su zaslužila da ih spomenemo: Bear (Medvjed), Pilot, Audio, Pirat, Moon (Mjesec), Dream (San), Future (Budućnost), Sparrow (Vrabac)... Kreativni su, nema što.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje