Obavijesti

Show

Komentari 8

Izgubili se u likovima: Nitko ih nije mogao odmah prepoznati

Izgubili se u likovima: Nitko ih nije mogao odmah prepoznati
13

Neki glumci ne prežu ni pred čim kako bi što vjernije dočarali ulogu koja im je dodijeljena. Mnogi od njih zbog tog su nagrađeni, a dive im se jednako i kritika i publika

VIDEO

Gary Oldman kao Winston Churchill

Iako od premijera filma 'Darkest Hour' nije prošlo ni mjesec dana, već se naveliko šuška da će Oldman (59) zbog uloge Winstona Churchilla biti nagrađen nominacijom za Oscara. Proces transformacije sveukupno je trajao čak 200 sati. Glumac se požalio da je cijelo vrijeme morao na sebi nositi protezu ispod kostima koja je težila gotovo pola njegova tjelesne težine. 

Willem Dafoe kao Max Schreck (kao Grof Orlok)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Glumac je u filmu 'Vampirova sjena' utjelovio glumca Maxa Schrecka koji se potpuno uživio u ulogu vampira Grofa Orloka. Ovaj 'meta-film' o snimanju filma 'Nosferatu' svidio se kritičarima, ali se najviše pričalo o glumi Dafoea (62). Willem je svakog dana dolazio na set prije svih i sjedio u stolici za šminkanje tri sata, a odlazio bi sat vremena kasnije jer je toliko trebalo da sve s njega skinu.

Svakog dana je morao navlačiti proteze koje je nosio ispod kostima, 'čudne' cipele u kojima bi šepao i jako uski kaput. Dafoe tvrdi da ga kolege za vrijeme snimanja ni jednom nisu vidjeli 'izvan uloge'. 

Rooney Mara kao Lisbeth Salander

Iako je privatno poznata po svom elegantnom chic stilu, Mara (32) se za ulogu hakerice u filmu 'Muškarci koji mrze žene' poblajhala je obrve, stavila umjetne pierceve na usnu, nos i obrvu te je odrezala svoju dugu, smeđu kosu te ju pobojala u crno. Make up stručnjaci iscrtavala su joj lažne tetovaže, a ona si je 'za pravo' napravila piercing na bradavici kako bi bila što sličnija liku iz romana.

6
| Foto: Screenshot Youtube

Rooney je kasnije rekla da se zbog toga cijelo vrijeme osjećala kao da je u kostimu, čak i kada bi se skinula gola. Nakon svega, priznaje, promijenio joj se i stil odijevanja pa je počela kupovati odjeću koja joj je udobnija i funkcionalna. 

Nicole Kidman kao Virginia Woolf 

Kada su izašli prvi kadrovi filma 'Sati', mnogi nisu ni primijetili da Virginiju Woolf glumi Nicole Kidman (50). Glumica je za ulogu poznate spisateljice imala umjetni nos, a make up stručnjaci učinili su je neprepoznatljivom. Svoje duge plave uvojke pobojala je u smeđe. Kidman je za tu ulogu dobila Oscara. Kada bi se transformirala u Virginiju, uživala je, kaže, u anonimnosti. 

- Mogla sam hodati po setu i nitko me ne bi prepoznao - kazala je Nicole. 

Jared Leto kao Rayon

Glumac je već poznat po tome što se sav 'unese' u ulogu, a ni drastične promjene nisu mu strane. Kada je glumio ubojicu Johna Lennona, udebljao se 30 kilograma, a sedam godina kasnije zaigrao je transrodnu ženu Rayon koja boluje od AIDS-a. Leto (54) je smršavio te je za tu ulogu težio tek 50 kilograma. Kada su ga pitali kako je to napravio, kratko je odgovorio: 'Prestao sam jesti'. 

Eddie Murphy kao obitelj Klump

Komičar i glumac savladao je vještinu glumljena nekoliko različitih likova u istom filmu. Uz pomoć stručnjaka, Eddie (56) se u filmu 'Luckasti profesor' transformirao u Shermana Klumpa, ali i cijelu njegovu obitelj. Make up umjetnik Rick Baker za svoj je rad na tvoj filmu dobio Oscara.

On je prvo uzeo odljev glumčeva lica te je napravio masku od lateksa kojoj je dodao slojeve kako bi mu lice izgledalo deblje. Murphy je nosio i 'debelo odijelo' napravljeno od pjene, prekriveno steznikom. Murphy je morao nositi i 'balone' od lateksa punih vode ne bi li se doimalo kao da se Shermanu trese salo. Glumac je svaki dan nosio i goleme gumene ruke. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka
NISU KRILI SREĆU

Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka

Aleksandra Prijović sinoć je uživala s nekoliko tisuća fanova u Rijeci, a tik do bine bili su njezini baka i djed te mama Borka koja je došla s dečkom