Obavijesti

Show

Komentari 41

Izludila susjede: Zbog Borne Rajić štakori su nam oko kuće

Izludila susjede: Zbog Borne Rajić štakori su nam oko kuće
6

NEMAR Jedna od najbogatijih Hrvatica susjedima govori da nema novca za suhozid između njihovih imanja, a oni strahuju od zaraze jer joj je imanje puno smeća

VIDEO

Obitelj Morožin dugih pet godina čeka da Borna Rajić (41) digne suhozid na svojem zapuštenom imanju na stanciji kraj Rovinja kojim vladaju štetočine.

- Zbog nebrige Borne Rajić štakori sa smetlišta kraj njezine kuće dolaze do nas. Otrov ne smijem staviti jer imam psa koji bi se otrovao - kaže Diego Marožin (26).

Njegovi roditelji Miro (66) i Majda (64) su, dodaje, Borni Rajić 2006. dopustili da sruši suhozid između njihovih imanja star stotinu godina jer je obećala napraviti novi dužine 500 metara. No bivši suprug Luka, umjesto suhozida visokog 80 centimetara, dignuo je 1,8 metara visok kameni zid te, osim imanja, ogradio i desetak hektara državnog zemljišta. Građevinu koju su mještani zvali Kineski zid srušilo je 2007. resorno ministarstvo. Luka i Borna Rajić tada su se već rastali, a imanje kraj Rovinja dobila je Borna.

- S Lukom smo se još i mogli dogovoriti, ali s Bornom nikako. Tvrdi da nema novca za suhozid i da se spori s Gradom Rovinjem, pa da čekamo. Zbog štakora se bojimo zaraze - kaže Diego Morožin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Građevinari ocjenjuju kako bi gradnja suhozida te dužine stajala između 20.000 i 25.000 eura. Borna Rajić kaže da su joj susjedi zlonamjerni, a do problema je došlo jer čeka građevinsku dozvolu za kuću kraj Rovinja.

- Ta kuća nije useljiva. Bivši suprug morao je srušiti ilegalno sagrađeni zid, a ja tako ne želim graditi. Kad dobijem papire, dovršit ću kuću i sagraditi suhozid - rekla je Borna.

‘Mi dajemo tisuće eura, Borna ništa’     

Susjedi godinama održavaju zajednički put koji vodi do njihova imanja i imanja imućne dizajnerice. Kažu da nasipavanje i ravnanje svake dvije godine plaćaju oko 3000 eura.

- Borna Rajić ništa nije platila iako joj preko čovjeka koji obilazi njezino imanje stalno šaljem poruke i ponude. Ali uvijek te ponude ignorira - tvrdi Diego Morožin.

Borna tvrdi da joj se susjedi nisu ni obratili. Očajni Morožini ističu kako im je teško plaćati za održavanje puta koji bi trebali s bivšom suprugom bivšeg vlasnika Dukata dijeliti popola. Zbog toga i suhozida koji Borna nikako da sagradi razmišljaju i o tužbi, iako nisu sigurni da je to najbolja opcija.

- Moji roditelji su stari, a sudovi su spori - kaže Diego.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'