Show

Komentari 3

Iznenađenja i šokovi: Koga su nominacije za Oscara zaobišle?

Iznenađenja i šokovi: Koga su nominacije za Oscara zaobišle?

Ove godine je nominaciju 'propustio' kanadski redatelj Denis Villeneuve. U pitanju je autor čiji je svaki film izvrsno ocijenjen no do sada je dobio samo jednu nominaciju, onu za film 'Dolazak'

Svake godine među nominiranima za nagradu Oscar nađu se i oni za koje se može reći kako nisu zavrijedili nominaciju. Isto tako se nađe i par onih koji nisu nominirani, a za koje se može reći da su svakako morali biti na listi. Isto se ponovilo i ove godine, pa je tako film 'Wonder Woman' u potpunosti izignoriran, premda su mnogi mislili kako će dobiti barem neku od tehničkih nominacija.

No značajno bitnije je što je ove godine nominacija 'propustio' i kanadski redatelj Denis Villeneuve. U pitanju je autor čiji je svaki film izvrsno ocijenjen, no do sada je dobio samo jednu nominaciju, onu za film 'Dolazak'. Ove godine se očekivalo kako će mu doći u ruke nominacija za 'Blade Runner 2049', ali to se nije dogodilo.

Ne samo da je taj redatelj izgubio šansu za nagradom, već je i njegov spomenuti film također ostao bez ikakvog spomena. 'Blade Runner 2049' tako nije dobio nominaciju za najbolji film, ali nije niti dobio nominacije za tehničko ostvarenje, poput zvuka ili kamere. Film su kritičari kompletno ignorirali, kao da ne postoji.

Uz tu kombinaciju redatelja i glumca, valja spomenuti i Jamesa Franca, koji je dobio 'Zlatnu kuglu' za svoj film 'The Disaster Artist', o nevjerojatnom lošem filmu Tommyja Wisseaua. Ali ta nagrada nije nagnala Akademiju da Franca nominira izašto, pa tako glumac kući odmah može otići praznih ruku.

U kategoriji animiranih filmova valja spomenuti Lego Batman, za kojeg se istinski očekivalo kako će biti nominiran. Ipak, nije se dojmio ljudi na poziciji moći, pa je ostao samo simpatičan film.

No najveći šok svakako je došao od superherojskog filma 'Logan', koji je 'zaradio' nominaciju za najbolji adaptirani scenarij. To je prvi put da jedan superherojski film dobiva priliku natjecati se u toj kategoriji, što je podosta šokiralo ljude koji prate ovu nagradu.

Jubilarna 90. dodjela Oscara bit će u nedjelju, 4. ožujka 2018., a sve vezano za nju moći ćete pratiti na našoj filmskoj stranici.

Najčitaniji članci