Obavijesti

Show

Komentari 30

Izraelski veleposlanik Ilan Mor: 'Pratim Eurosong. Go Roko, go'

Izraelski veleposlanik Ilan Mor: 'Pratim Eurosong. Go Roko, go'
5

Ususret drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga, izraelski veleposlanik u Hrvatskoj, Ilan Mor objašnjava sve o glazbenom natjecanju. I privatno je ljubitelj glazbe i smatra da bi se društva trebala povezati na temelju toga

VIDEO

Prije 30 godina Hrvatska, tadašnja Jugoslavija, ostvarila je najveći uspjeh na Eurosongu. Grupa Riva tad je nastupila s pjesmom “Rock Me” i pobijedila, zbog čega je natjecanje iduće godine stiglo i u Zagreb.

Ove godine u glavnom izraelskom gradu Tel Avivu, gdje se Eurosong održava, boje Hrvatske brani Roko Blažević (19) s pjesmom “The Dream”. Nastupit će večeras, u drugoj polufinalnoj večeri natjecanja. Tim povodom čak mu je i izraelski veleposlanik u Hrvatskoj, Ilan Mor, poželio sreću i sve najbolje.

Pokretanje videa...

Roko u Tel Avivu 00:52

- Go Roko, go! - rekao je Mor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Veleposlanik je gledao sve hrvatske predstavnike na Dori. Inače prati glazbu i misli kako bi se društva trebala međusobno povezivati na temelju toga. Upravo je u tome posebnost domaćinstva Izraela ove godine. Mor želi da se u Tel Avivu svi izvođači, kao i članovi njihove delegacije osjećaju dobrodošli. Sve Hrvate ohrabruje da barem jednom u životu posjete Izrael.

- Oduševljen sam ovogodišnjim Eurosongom. Vjerno pratim probe i nastupe - napomenuo je. Na pitanje kako to da ažurno prati natjecanje, kroz šalu je dodao: “Pa zbog Hrvatske”.

Zagreb: Domjenak povodom 71. obljetnice neovisnosti Izraela

Nije nam htio otkriti svog favorita ovogodišnjeg natjecanja jer, kako kaže, jako je puno dobrih izvođača i pjesama. Zaključuje kako će ovogodišnji Eurosong biti prava borba. Što se tiče hrvatskih uspjeha na Eurosongu, od našeg najvećeg postignuća ‘89. i pobjede grupe Riva, bilo je i nekoliko godina u kojima se nismo uspjeli plasirati na Eurosong.

Ipak, osim pobjede grupe Riva, velike uspjehe za Hrvatsku ostvarile su Doris Dragović, Maja Blagdan te Danijela Martinović. Sedam godina nakon pobjede grupe Riva, Blagdan je u Oslu otpjevala pjesmu “Sveta ljubav” i plasirala se na visoko četvrto mjesto. Zanimljivo, Blagdan je tim nastupom ušla i u knjigu rekorda jer je uspjela otpjevati najviši ton izveden na Eurosongu ikad.

VIDEO

Doris Dragović svojim je nastupom također uspjela osvojiti četvrto mjesto. U Jeruzalemu je ‘99. pjevala pjesmu “Marija Magdalena”. Danijeli Martinović jednom je uspjelo biti peta i to ‘98. u Birminghamu, kad je pjevala pjesmu “Neka mi ne svane”. Tri godine prije toga je kao članica Magazina nastupila prvi put na Eurosongu, u Dublinu, i zauzela šesto mjesto.

Uz iščekivani večerašnji nastup našeg Roka, eurovizijskom pozornicom u finalu će zagospodariti i kraljica popa Madonna. Nastupit će kao posebna gošća. Barem se tako dosad šuškalo u kuloarima, a prije nekoliko dana organizatori su javnosti poručili:

- Tijekom pregovora bilo je više prepreka, ali sve smo ih uspjeli savladati i da, Madonna definitivno dolazi.

Singer Madonna attends the 30th annual GLAAD awards ceremony in New York City, New York

Svi se nadaju da će kraljica popa nastupiti u Tel Avivu. Navodno je ona sama inzistirala da bude posebna gošća, a u skladu s tim, postavila i nekoliko uvjeta koje je organizacija Eurosonga morala ispuniti. Iako joj organizatori navodno nisu dozvolili da otpjeva svoju novu pjesmu, Madonna je uspjela ispregovarati da na eurovizijskoj pozornici otpjeva dvije pjesme, sve skupa u trajanju oko šest do sedam minuta. Iznos koji bi trebala dobiti za nastup kotira oko vrtoglavih deset milijuna kuna. Uz nju će na bini biti i 160 plesača. Željno iščekivani nastup mnogi su proglasili najskupljim nastupom u povijesti Izbora za pjesmu Eurovizije. Komentatori na društvenim mrežama odmah su krenuli debatirati je li kraljica popa ipak precijenila vrijednost svog nastupa.

- Mislim da je njezina pojava na nekoliko minuta ipak malo precijenjena - komentirali su.
Madonni će ovo biti prvi eurovizijski nastup, ali ne i prvi u Izraelu. Tijekom svojih svjetskih turneja 2009. i 2012. godine već je nastupila u toj bliskoistočnoj državi. Pjevačica je jučer popodne iz Londona doputovala u Tel Aviv, i to privatnim avionom koji pripada milijarderu Sylvanu Adamsu.

ROĐENJE SINA GA JE DOKRAJČILO? Meghan sad mora biti jaka, Harry se slomio

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...
ZNA PRIVUĆI PAŽNJU

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...

Fani je velika ljubiteljica skupocjene odjeće i modnih dodataka. Svaki svoj stajling pomno bira, a nerijetko poseže za komadima koji ističu njezin stas

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti
Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €
PRIVUKLA POGLEDE

Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €

Željko i Fani su na glasanje stigli u elegantnim modnim kombinacijama, a ona je nosila i dizajnersku torbicu