Show

Komentari 16

'Jabuka nisu samo zidovi, već ljudi, kultura življenja, utočište tolerancije i dio duše Zagreba'

'Jabuka nisu samo zidovi, već ljudi, kultura življenja, utočište tolerancije i dio duše Zagreba'

Jabuka nastavlja rad u egzilu. Iako je ova bitka izgubljena, klupsko vodstvo i osoblje neće odustati te potpisati predaju. Jabuka ide dalje. Dok nam živo srce brije, napisali su

Tri sata trajala je deložacija 'Jabuke', a kultni klub sada se oglasio na društvenim mrežama.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Danas, na Svjetski dan jabuka, Glazbeni klub 'Jabuka' izašao je iz prostora na Jabukovcu 28 u kojem smo djelovali zakonito i bez dugova od 17. veljače 1968. Kao što dobar dio vas zna, deložacija je počela danas u 10 sati. Naš prigovor na ovrhu nije uvažen. Očito nije ni razmatran. Već u ranim jutarnjim satima prostor ispred Jabuke ograđen je metalnim ogradama, a na ulaz u Klub postavljena je policijska traka. Prostor su osiguravale temeljna i interventna policija, bez obzira na to što smo danima ponavljali da ćemo mirno predati Klub. Točno u 10 sati pojavio se sudski izvršitelj, kamioni su propušteni u ograđen prostor i Klub je ispražnjen - započeli su objavu na Facebooku.

Dodali su kako 'Jabuka nisu samo zidovi, već svjetonazor, ideja, ljudi, glazba, emocija'.

- Jabuka je kultura življenja, utočište tolerancije i dio duše Zagreba. Dio ponosne povijesti našega grada i povijesti mnogih od nas. Svi mi koji se borimo posljednjih 5 godina kako bismo sačuvali voljeni klub, osjećamo ogromnu odgovornost, moralnu i ljudsku, prema vama koji ste nam pružali potporu u najmračnijoj epizodi tijekom 52 godine jabučne povijesti. Zbog svega navedenog, zbog svih generacija, ljubavi, prkosa i truda, Jabuka nastavlja rad u egzilu. Iako je ova bitka izgubljena, klupsko vodstvo i osoblje neće odustati te potpisati predaju. Jabuka ide dalje. Dok nam živo srce brije - zaključili su.

Deložacijom kluba posebno je bio pogođen Marin Viduka Stiv, voditelj Jabuke.

- Jako mi teško sve ovo pada, u ovom sam klubu vjerojatno i prije vašeg rođenja. Ali što je tu je. Čekamo da se ovo završi, pa ćemo vidjeti sto ćemo dalje napraviti. Stvar je gotova, jučer smo dobili konačno rješenje - rekao nam je drhtavim glasom i očima punih suza.

Najčitaniji članci