Svima već dobro poznati Mate Janković pridružio se Zoranu Šprajcu u njegovom 'dnevnom boravku', gdje im je prva tema bila, dosta neobična za dva muškarca - dijeta
Janković Šprajcu: Nadam se da ćeš za 6 mjeseci biti mršaviji
Zoran Šprajc je u četvrtak navečer u 'RTL Direktu' ugostio poznatog chefa Matu Jankovića koji ga je savjetovao kako s lakoćom smršavjeti 15-ak kilograma u šest mjeseci, otkrio kakvi su novi kandidati u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' i još mnogo drugih zanimljivosti.
Svima već dobro poznati Mate Janković pridružio se Zoranu Šprajcu u njegovom 'dnevnom boravku', gdje im je prva tema bila, dosta neobična za dva muškarca - dijeta.
Šprajc je odmah primijetio kako je Janković izgubio nekoliko kilograma od njihovog zadnjeg susreta.
- Pazim što jedem, trudim se jesti doručak, ručak i večeru. Izbacio sam tjesteninu i krumpir iz prehrane te izbjegavam slatko i jedem puno voća i povrća. Nije neka drastična dijeta i uvijek sam sit - priznao je Mate te nadodao kako si uvijek priušti i jedan 'cheat day' u tjednu.
Izgleda da njegova dijeta zaista funkcionira jer je u 6 mjeseci izgubio oko 15-17 kilograma. Šprajc je bio dosta zadovoljan njegovim uspjehom te je priznao kako i on sam mora isprobati 'Janković dijetu', a Mate je kasnije u šali nadodao kako se nada da će za šest mjeseci vidjeti puno mršavijeg Šprajca.
Nakon te važne teme, na red je došao show 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' te njegovi kandidati.
- Izuzetno je dobra atmosfera na setu, kandidati su jako dobri, kuha se vrlo dobro, nekad malo lošije, ali uglavnom se držimo zlatne sredine - otkrio je poznati chef koji smatra kako kandidati pete sezone showa imaju mnogo potencijala i veliku želju za učenjem.
No, ipak ima neke savjete za njih:
- Prekapacitiraju se u želji da pokažu više. Neka se bave onime što sada znaju te se polako i postepeno usavršavaju. Nažalost, svi se nekako zakompliciraju i zakopaju pa si stvore dozu stresa koja je zapravo nepotrebna jer smo mi, žiri, puno jednostavniji nego što se činimo. Bitno je kuhati unutar svojih ograničenja i polako ići dalje.
Novi član žirija priznao je kako na setu, kao i u pravoj kuhinji, uvijek ima svađa jer je teško kuhati s nekim voljenim, a da pritom ne dođe do male svađe te to ne vidi kao veliki problem, već kao nešto normalno.
Osim što je Šprajcu otkrio svoju traumu iz djetinjstva – priču o krpicama sa zeljem, otkrio mu je i zašto je tako veliki pobornik tzv. GO LOCAL koncepta.
- Mislim da je to pravac u kojem bi se hrvatska gastronomija trebala kretati. Mislim da brendiranje hrvatske gastronomije ovisi o korištenju i prezentiranju lokalnih namirnica ljudima koji nas posjećuju - kazao je te nastavio kako je Anthony Bourdain bio oduševljen kada ga je proveo po hrvatskim restoranima u kojima se njeguje upravo 'go local' koncept.
Cijelo gostovanje, kao i prilog sa seta showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!', možete pogledati OVDJE, a u ponedjeljak u 19:50 sati ne propustite pogledati prvu epizodu popularnog kulinarskog showa s Matom Jankovićem u žiriju.