Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
18 komentara

Jazz diva Zdenka Kovačiček spašava napuštene ljubimce

NAJBOLJI PRIJATELJI Zagrebačka pjevačica Zdenka Kovačiček nada se da će njezini koncerti za pomoć životinjama postati tradicija. Posebnu ju, kaže, pogađa napuštanje ljubimaca ljeti

Foto: Privatni album
18 komentara

Zagrebačka pjevačica Zdenka Kovačiček (73), koja je upravo krenula na svoju ljetnu turneju, nedavno je ostala bez svoje voljene kujice Mije. No to ju je samo dodatno motiviralo da se i dalje posveti napuštenim njuškicama.

- Moja se Mija jako razbolila. Dobila je limfom, kratko se borila, ali morala sam je eutanazirati. I dalje mi srce plače za njom, no sigurna sam da ću na jesen pružiti dom još jednom peseku - rekla je Kovačiček koja ima i štićenika u udruzi za dobrobit i zaštitu životinja Indigo. Riječ je o starijem staffordu imena Iggy Pop, koji je svoj život proveo na pola metra lajne i zlostavljan.

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

- On je srce staro kojeg, čini se, nitko neće udomiti zbog godina. Ja ga, nažalost, ne mogu uzeti u svoj stan jer je prevelik. No zato ga redovito posjećujem, donosim hranu, a vodila sam ga i na hidroterapiju kako bi prevladao atrofiju mišića stražnjih nogu i opet prohodao - kaže Kovačiček o ljubljenom štićeniku.

Želja joj je, kaže, razbiti predrasude o takozvanim “opasnim” pasminama. Psi su, tvrdi Kovačiček, kao djeca, onakvi kako ih odgojimo. Miju je Kovačiček udomila preko udruge Noina Arka, a na jesen će u svoj dom dovesti još jednog malca koji je trenutačno na privremenom smještaju.

- Psi su zaista naši najbolji prijatelji. Zgrožena sam nasiljem nad životinjama, neefikasnim zakonima i onima koji, posebno ljeti, ostavljaju svoje ljubimce - kaže Kovačiček koja je prošlo ljeto proživjela šok kad se njezina Mija izgubila u Istri. Na kraju su je pronašli turisti pa se preko veterinarske stanice vratila natrag pjevačici.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U siječnju je zagrebačka diva održala dobrotvorni koncert u Vintage Industrial Baru, a bio je posvećen upravo Iggyju i njegovim supatnicima iz azila.

Sva su skupljena sredstva išla Indigu.

- Želja mi je takav koncert ponoviti na jesen, a nadam se da će to postati i tradicija - kaže Zdenka.

Naši partneri pišu
Message