Obavijesti

Show

Komentari 18

Jazz diva Zdenka Kovačiček spašava napuštene ljubimce

Jazz diva Zdenka Kovačiček spašava napuštene ljubimce
3

NAJBOLJI PRIJATELJI Zagrebačka pjevačica Zdenka Kovačiček nada se da će njezini koncerti za pomoć životinjama postati tradicija. Posebnu ju, kaže, pogađa napuštanje ljubimaca ljeti

VIDEO

Zagrebačka pjevačica Zdenka Kovačiček (73), koja je upravo krenula na svoju ljetnu turneju, nedavno je ostala bez svoje voljene kujice Mije. No to ju je samo dodatno motiviralo da se i dalje posveti napuštenim njuškicama.

- Moja se Mija jako razbolila. Dobila je limfom, kratko se borila, ali morala sam je eutanazirati. I dalje mi srce plače za njom, no sigurna sam da ću na jesen pružiti dom još jednom peseku - rekla je Kovačiček koja ima i štićenika u udruzi za dobrobit i zaštitu životinja Indigo. Riječ je o starijem staffordu imena Iggy Pop, koji je svoj život proveo na pola metra lajne i zlostavljan.

- On je srce staro kojeg, čini se, nitko neće udomiti zbog godina. Ja ga, nažalost, ne mogu uzeti u svoj stan jer je prevelik. No zato ga redovito posjećujem, donosim hranu, a vodila sam ga i na hidroterapiju kako bi prevladao atrofiju mišića stražnjih nogu i opet prohodao - kaže Kovačiček o ljubljenom štićeniku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Želja joj je, kaže, razbiti predrasude o takozvanim “opasnim” pasminama. Psi su, tvrdi Kovačiček, kao djeca, onakvi kako ih odgojimo. Miju je Kovačiček udomila preko udruge Noina Arka, a na jesen će u svoj dom dovesti još jednog malca koji je trenutačno na privremenom smještaju.

- Psi su zaista naši najbolji prijatelji. Zgrožena sam nasiljem nad životinjama, neefikasnim zakonima i onima koji, posebno ljeti, ostavljaju svoje ljubimce - kaže Kovačiček koja je prošlo ljeto proživjela šok kad se njezina Mija izgubila u Istri. Na kraju su je pronašli turisti pa se preko veterinarske stanice vratila natrag pjevačici.

U siječnju je zagrebačka diva održala dobrotvorni koncert u Vintage Industrial Baru, a bio je posvećen upravo Iggyju i njegovim supatnicima iz azila.

Sva su skupljena sredstva išla Indigu.

- Želja mi je takav koncert ponoviti na jesen, a nadam se da će to postati i tradicija - kaže Zdenka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje