Obavijesti

Show

Komentari 0

Jazz orkestar otvara Glazbene dane u čast Ive Robića večeras

Jazz orkestar otvara Glazbene dane u čast Ive Robića večeras
4

Uz Jazz orkestar HRT-a i dirigenta Mirona Hausera pjesme će izvoditi Jacques, Marko Tolja, Goran Karan, Matija Cvek, Boris Štok, Gina Damjanović iz Detoura, Nika Turković, Šajeta i djevojčica Klara Srok...

VIDEO

Svečanim koncertom 'Samo jednom se ljubi – sjećanje na Ivu Robića' u izvedbi Jazz orkestra HRT-a s gostima pjevačima i izravnim HRT-ovim prijenosom večeras počinju ovogodišnji 'Glazbeni dani HRT-a' u Opatiji. 

Netta naglo otkazala dolazak na Doru u Opatiju zbog viroze
Netta naglo otkazala dolazak na Doru u Opatiju zbog viroze

Tim je povodom danas u Opatiji bila konferencija za novinare na kojoj su sudjelovali Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić, HTV-ova urednica prijenosa koncerta 'Samo jednom se ljubi – Sjećanje na Ivu Robića', Miron Hauser, šef dirigent Jazz Orkestra HRT-a, Jadranka Ćubrić, počasna predsjednica Hrvatske glazbene unije Primorsko-goranske županije i Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

- Nakon što smo prošle godine na velika vrata vratili Doru u Opatiju, ove godine smo otišli i korak dalje te smo u studenom prošle godine s Gradom Opatijom potpisali dvogodišnji ugovor o njihovom domaćinstvu našim Glazbenim danima HRT-a. Kruna toga je upravo Dora - izbor hrvatske pjesme i predstavnika za Pjesmu Eurovizije 2020. čiji će ovogodišnji pobjednik ili pobjednica u svibnju predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Rotterdamu - rekao je Glavni ravnatelj HRT-a.

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić izrazio je zadovoljstvo zbog Glazbenih dana HRT-a .

- Opatija je ostvarila svoj san i ovih je dana postala pravi medijski centar. Zahvaljujem HRT-u na tome što je izabrao naš grad za svoje glazbene dane i nadam se da će iduće godine to prerasti u višednevnu manifestaciju - rekao je gradonačelnik. Urednica prijenosa Snježana Nožinić osvrnula se na legendarnog Ivu Robića, kojem je i posvećena prva večer Glazbenih dana HRT-a.

Poznat redoslijed nastupa na Dori, Pinčić se veseli vođenju
Poznat redoslijed nastupa na Dori, Pinčić se veseli vođenju

- Riječ je o pjevaču i autoru koji je tijekom života ostvario impresivnu domaću, ali i međunarodnu glazbenu karijeru. Isto tako, dojmljiva je i njegova diskografska ostavština, kao i trag koji je ostavio na domaćoj zabavno-glazbenoj sceni i popularnoj kulturi druge polovice 20. stoljeća. Imajući to u vidu, nije bilo lako odabrati neke od njegovih najpoznatijih hitova - rekla je.

Uz Jazz orkestar HRT-a i dirigenta Mirona Hausera pjesme će izvoditi Jacques, Marko Tolja, Goran Karan, Matija Cvek, Boris Štok, Gina Damjanović iz Detoura, Nika Turković, Šajeta i djevojčica Klara Srok, Ivana Srbljen, Gelatto Sisters i Ana Opačak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

12:46
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac