Obavijesti

Show

Komentari 84

Jedan svećenik se rasplesao, a drugi je slao glasovne poruke...

Jedan svećenik se rasplesao, a drugi je slao glasovne poruke...
11

PRIHVATILI 'ZNAKE VREMENA' Mladi svećenik prepustio se zvucima električne glazbe. Da oko vrata ne nosi kolar, ne biste ni pomislili da se radi o svećeniku. No nije jedini svećenik se zabavio...

VIDEO

Mnogima je dolazak na Ultru prilika da postanu popularni, barem među svojim poznanicima na Instagramu i ostalim društvenim mrežama. Svjesna je toga i Katolička crkva, za koju je talijanski teoretičar komunikacije i copywriter Bruno Ballardini, autor knjige "Isus pere bjelje", ustvrdio da je izmislila marketing. Crkva se svakako prilagođava, kako kažu, znacima vremena.

- Slavan si u mojim očima - parafrazirali su katolički volonteri poruku koju je Bog, prema proroku Izaiji, rekao Židovima. Upravo tu poruku, o dragocjenosti njihova postojanja, napisali su na čaše u kojima dijele vodu partijanerima na Ultri.

Split: Poèela druga veèer Ultra Europe festivala na stadionu Park mladeži

No pedesetak svećenika, redovnika i volontera, spremno je, kažu, i na bilo koji način pomoći posjetiteljima festivala. A spremni su pokazati i svoju zabavnu stranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:21

- Nisam mogla vjerovati da se radi o pravom svećeniku - ispričala nam je čitateljica koja je snimila rasplesanog svećenika. Mladi svećenik prepustio se zvucima električne glazbe. Da oko vrata ne nosi kolar, ne biste ni pomislili da se radi o svećeniku. No nije jedini svećenik se zabavio.

Jedan od njegovih kolega je, dok smo u subotu ulazili na festival, snimao zvukove atmosfere te ih nekome slao putem WhatsAppa. Crkva se, mogli bismo reći, preobrazila. Istinabog, baš na preobrazbu Crkve, ali i na evangelizaciju u suvremenom svijetu, pozvao je papa Franjo u apostolskog pobudnici Evangelii Gaudium (Radost evanđelja). Radosnu vijest, savjetovao je Rimski prvosvećenik, najviše je potrebno proširiti "onima koji ne poznaju Isusa Krista ili su ga uvijek odbacivali".

Volonteri valjda smatraju da takvi dolaze na Ultru. To nismo uspjeli doznati jer, iako dijele vodu i toplu riječ, mlade snage Katoličke crkve ne dijele izjave za medije. Zanimalo nas je tko ih je točno okupio te kakav je njihov stav prema festivalu elektroničke glazbe, ali na takva nam pitanja nisu željeli odgovoriti. Ponudili su nas vodom i poručili nam da si možemo uzeti poruku s čaše.

I dok gledaju kako se polugoli partijaneri škrope polijevajući jedni po drugima alkoholna pića ili špricajući se iz plastičnih pištolja, pozivaju ih na štandove s veliko otisnutim citatom iz Prve poslanice Korinćanima: "Što oko ne vidje i uho ne čuje...". Misija im uspijeva. Mladi dolaze, s njima razgovaraju, a često se i fotografiraju - pa fotografiju stave na Instagram - valjda kako bi bili čim popularniji.

NESREĆA ŠOKIRALA JAVNOST: Poznata youtuberica poginula u prometnoj nesreći

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac