GRAH I VRNJE Violončelist Stjepan Hauser se poželio domaće kuhinje pa je Jele žurno osmislila spacijalitet iz konzerve. Glazbeni par počastio se grahom koji poboljšava probavu
Jele iskušala majčin recept: Hausera je nahranila grahom
Tjednima se Stjepan Hauser (30) skitao Australijom gdje je bio na turneji, no čim se vratio u domovinu, počastio se ukusnim domaćim zalogajem. Sa zaručnicom Jelenom Rozgom (39) pohitao je u trgovinu te si priuštio grah u konzervi i tri porcije vrhnja.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
- Uglavnom radim jednostavne stvari, kao što su tortilje, lazanje i špagete bolonjez. Znam spraviti i maneštru od povrća. Nisam iskusna kuharica, ali bit će vremena za to kad dođe dijete. Onda ću se potruditi - kaže Splićanka koja se ne diči vještinama u kuhinji.
Pjevačica je prošle godine nahvalila buduću svekrvu. Stjepanova mama Marija oduševila ju je francuskom salatom. Rozga tvrdi da rado “tamani” jela na žlicu. Njezina majka često joj kuha domaću juhu, a pjevačici je prenijela i obiteljski recept za dalmatinski specijalitet pašta fažol. Par se, ipak, nije sjetio ostaviti grah u vodi preko noći kako to prakticiraju iskusne kuharice.
Stoga su si skratili muke i kupili onaj iz konzerve.
Rozga je prošle godine odradila šezdesetak koncerata, a za jedan nastup inkasira oko 50.000 kuna. Violončelist se pak ne hvata svojeg gudala za manje od 70.000 kuna za gaže u Hrvatskoj. Koncerte u svjetskim metropolama Hauser naplaćuje, doznajemo 200.000 kuna.
Ipak, pjevačica i glazbenik ne razmeću se svojom zaradom. Skromni par ponekad si priušti večeru u popularnim zagrebačkim restoranima, ali si sve češće kuhaju jela u zajedničkom stanu.
- Bez problema pojedem burek i ćevape u pola noći. Ne debljam se lako - objasnila je Rozga koja se ne libi zaviriti u hladnjak iza ponoći.
Svoju vitku liniju, tvrdi pjevačica, duguje dobrim genima. Jelena je rekla da ne vježba u teretani niti pazi što jede jer se na nju, tvrdi, masne naslage jednostavno ne primaju. Stjepan pak kondiciju održava šetnjama u prirodi.