Show

Komentari 7

Jeremy Irons: ‘Ne želim biti vitez, ja sam vagabundo’

Jeremy Irons: ‘Ne želim biti vitez, ja sam vagabundo’

Junak filmova 'Lolita' i 'Čovjek sa željeznom maskom' kaže kako cijeni kraljicu, ali ne želi biti ničija marioneta, a titula viteza bi mu samo predstavljala nepotrebno opterećenje

Nikad nisam bio tip koji pristaje igrati po tuđim pravilima. Volim biti autsajder i to se neće promijeniti sve dok sam živ, čak ni na zamolbu velike kraljice, rekao je Jeremy Irons (67).

Engleski glumac, koji je 1990. osvojio Oscara za najbolju mušku ulogu u filmu 'Preokret sudbine', dodaje kako nikad ne bi prihvatio titulu viteza, iako mnogi Britanci misle da je upravo on zaslužuje. Kraljica Elizabeta II. (89) dodjeljuje ju svake godine za izniman doprinos engleskoj kulturi.

- Ni u kojem slučaju ne bih prihvatio titulu, koliko god laskava bila. Odlučio sam postati glumac jer sam znao da je to jedino zanimanje koje me neće sputavati da živim poput vagabunda - objasnio je Jeremy.

Junak filmova 'Lolita' i 'Čovjek sa željeznom maskom' kaže kako cijeni kraljicu, ali ne želi biti ničija marioneta, a titula viteza bi mu samo predstavljala nepotrebno opterećenje i stres u životu. Irons se u intervjuu za radio BBC obrušio i na negativne komentare da je gluma rezervirana isključivo za bogataše i elitiste.

- Eddie Redmayne i Damian Lewis išli su u istu školu kao princ William, ali oni su iznimka. Nemate pojma što sam sve radio prije nego što sam uspio u svijetu glume. Bio sam vrtlar, građevinac, a čistio sam i vile bogataša - izjavio je Jeremy.

Osim što snima blockbustere, igrao je i na kultnom West Endu u Londonu, a bavi se i humanitarnim radom. Na dodjeli nagrada Tony prvi je 1991. nosio crvenu vrpcu, koja je simbol borbe protiv side. 

 

 

Najčitaniji članci