Show

Komentari 4

Jeremy Irons stigao u Sarajevo i u nedjelju dolazi u Dubrovnik

Jeremy Irons stigao u Sarajevo i u nedjelju dolazi u Dubrovnik

Pred zatvaranje 18. Sarajevo film festivala sve se više govorka o dolasku Georgea Clooneya i Roberta De Nira koji bi se navodno trebali pojaviti na ceremoniji zatvaranja

U Sarajevo je posljednjeg dana Sarajevo film festivala stigao Jeremy Irons (63). Pred zatvaranje 18. SFF-a sve se više govorka o dolasku Georgea Clooneya i Roberta De Nira koji bi se navodno trebali pojaviti na ceremoniji zatvaranja. Irons je po dolasku u Sarajevo prošetao gradom odjeven u safari stilu. U povodu njegova dolaska održana je projekcija filma 'Trashed' u kojem Irons tumači glavnu ulogu. Nakon projekcije Irons je razgovarao s publikom u kinu o samom filmu i temi borbe za čist okoliš o kojoj film govori. 

- Bacamo 45 posto hrane! Trebamo prestati kupovati hranu koja nam ne treba, ne bacati plastične vrećice te ići u trgovinu s vrećicom ili košarom koju smo prije koristili. Kroz snimanje filma naučio sam mnogo o ekologiji i tome koliko trebamo biti odgovorniji prema sebi i prema zemlji - rekao je Irons te otkrio da je jedna od investitorica u film i kćerka čovjeka koji je izumio tetrapak. 

Glumac je na Sarajevo film festivalu bio već 2007.  kada je predsjedavao glavnim žirijem natjecateljskog programa. Ove godine Jeremy Irons (63) u Sarajevo je došao u ulozi kustosa Fondacije Katrin Cartlidge. Na zatvaranju ovogodišnjeg SFF-a glumac će jednom mladom filmskom autoru ili autorici uručiti nagradu Fondacije koja nosi ime pokojne glumice Katrin Cartlidge. 

Nakon završetka 18. SFF-a britanski glumac u nedjelju dolazi u Dubrovnik. S novinarima će se susresti u hotelu Libertas Rixos.

Najčitaniji članci