Obavijesti

Show

Komentari 0

Jovanovići su ostvarili tjednu pobjedu: 'Ovo je fantastično'

Jovanovići su ostvarili tjednu pobjedu: 'Ovo je fantastično'
4

I Špiček je bio zadovoljan ponuđenim pačjim prsima s klicama, baš kao i Pažanin, koji je imao samo malu primjedbu na debljinu mesa. Nakon toga kušali su juhu od patke, koja je svim članovima žirija bila premasna

VIDEO

U večerašnjoj, posljednjoj ovotjednoj emisiji showa 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!' timovi su morali kuhati s patkom kao ključnom namirnicom, što je bila još jedna u nizu namirnica s kojom se kandidati ne susreću toliko često. Za pripremu patke, koju moraju pripremiti raskomadanu i uz dodatak priloga, imaju 75 minuta. Da bi im se otežalo, svaki tim mora pripremiti i dodatnih 40 komada vanili-kiflica, za koje su tijesto morali napraviti dan ranije. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

04:15

- Kandidati danas imaju patku, što je najkompleksniji zadatak jer moraju iskoristiti sve dijelove patke, ali budu se snašli - komentirao je Špiček

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kod Jovanovića je problem nastao s tijestom za kiflice koje se raspalo čim su ga Verica i Anika izvadile iz hladnjaka. Uz Draganove savjete i dodavanje masnoće, Verica je uspjela naposljetku dobiti koliko-toliko kompaktnu smjesu, no o okusu će odlučivati ipak žiri. S trančiranjem patke muku je mučio i Panta, a zadatak nije bio najugodniji ni Luki, koji je priznao da mu je današnji dan dosad bio najteži. Kušanje jela počelo je s Jovanovićima, koji su si dali truda i pripremili nekoliko jela. 

- Dragan i Verica su ostali dosljedni sebi i tome kako oni žele kuhati. Super ideje i upečatljive arome - komentirala je Željka.

I Špiček je bio zadovoljan ponuđenim pačjim prsima s klicama, baš kao i Pažanin, koji je imao samo malu primjedbu na debljinu mesa. Nakon toga kušali su juhu od patke, koja je svim članovima žirija bila premasna. Kao najčudniji tanjur Željka je ocijenila pačje meso s kremom od češnjaka i mrkvom pečenom u zrncima kave kao prilogom. 

- Ovo je fantastično, čak i nije intenzivno koliko bi pomislio da će biti - komentirao je Pažanin.

Jovanovići osvojili maksimalnih 30 bodova: Savršenstvo, za poželjeti! Od ideje do realizacije
Jovanovići osvojili maksimalnih 30 bodova: Savršenstvo, za poželjeti! Od ideje do realizacije

Na kraju su došle vanili-kiflice, kojima su Jovanovići dodali i orahe pa su Željka, Pažanin i Špiček ocijenili da nije riječ o standardnim vanili-kiflicama, a u konačnom su zbroju za svoja jela dobili 26 bodova. Ekipa Polupanih zvončića također je pred žiri donijela nekoliko jela, a prvo su to bili široki rezanci s pačjim raguom, koji je Željki bio neslan, ali ne i neukusan. I oni su imali juhu u koju su dodali kosti i iznutrice te povrće, a za koju su od Željke i Špičeka dobili pohvale, dok je Pažanin zamjerio što su i u juhu stavili tjesteninu, a već su je imali u ranijem jelu. Pačja prsa su napravili u umaku od brusnica, a za prilog pire od buče. 

- Nije loša zamisao, pačja prsa su dobro ispečena, ali imaš problem s ove dvije kreme. Pire nije dorađen do kraja - zaključio je Pažanin.

Renman se pohvalio da je razvalio kiflice te da očekuje desetku, a njegovoj sreći nije bilo kraja kad ih je Željka pohvalila. 
Ukupno su za svoja jela dobili 21 bod.  Pred žiri su s ponosom došli članovi tima Prigorci jer vjeruju da u napravili dobra jela. Pačji ragu s palentom i pačja prsa s pljukancima te vanili-kiflice su obroci koji bi trebali impresionirati žiri.

- Ragu je fin, ukusan, ali imate mali problem, ima dosta masnoće -  kazao je Ivan, a Željka je dodala i da je luk ostao dominantan. 

Pažanin je bio jako zadovoljan pačjim prsima, kao i okusom umaka za koji bi jedino volio da je prošao kroz sito. I Špiček je jedini prigovor imao na umak, dok mu je ostatak bio zadovoljavajući. I vanili-kiflice su im bile po volji, a Špiček je komentirao da su to prve prave vanili-kiflice u emisiji. Za svoja jela zaradili su 23 boda, koja ih nisu previše oduševila. Tim La Parenzana je prvo pred žiri donio paštetu od jetrica i temeljca, koja je Željki bila ukusna. 

Željka Klemenčić: 'Ja sam, kao, ozbiljna, a još traje podbadanje na relaciji Pažanin - Špiček...'
Željka Klemenčić: 'Ja sam, kao, ozbiljna, a još traje podbadanje na relaciji Pažanin - Špiček...'

- Interesantno je, dobro odrađeno, dobro zamišljeno. Ali bi bilo bolje da su sve spojili u jedno - komentirao je Pažanin nezadovoljan što jabuka nije sjedinjena s ostatkom. 

Pačja prsa su ponudili u umaku od naranče, što Špiček nije smatrao najbolje izvedenom kombinacijom. Ukupno su dobili 20 bodova. 
Posljednji su pred žiri došli predstavnici tima Gromača. Juhu su napravili od kostiju i ostataka patke te uz dodatak raznog povrća, a Pažanin je ocijenio da je to najbolja juha od svih ponuđenih. Pačja prsa su ponudili i s paštetom, što je izazvalo zbrku jer su Pažanin i Špiček zaključili da je pašteta trebala biti prva poslužena. Najveći problem timu Gromača bile su vanili-kiflice koje im nisu ispale po planu, a to je potvrdila i Željka. 

Za kraj dana, žiri im je pokazao svega 19 bodova te su tako bili najslabije ocijenjen tim. Jovanovići su na kraju slavili s osvojena 26 boda, a ujedno su bili i najbolji u cijelom tjednu s osvojenih 107 bodova. Na začelju su Polupani zvončići sa 75 bodova, a hoće li Jovanovići nastaviti dominirati u sljedećem tjednu, gledatelji će doznati već idući tjedan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje