Obavijesti

Show

Komentari 41

Kad mu je umrla voljena, tugu danonoćno utapao u alkoholu...

Kad mu je umrla voljena, tugu danonoćno utapao u alkoholu...
1

Liam Neeson i Natasha Richardson u braku su proveli 15 godina i dobili dvoje djece. Njihova ljubavna priča je tragično završila 2009. Natasha je zadobila tešku ozlijedu glave i nakon dva dana preminula

VIDEO

Veljača je mjesec ljubavi. Tim povodom svaki dan sve do Dana zaljubljenih - Sv. Valentina donosimo vam po jednu ljubavnu priču poznatih ličnosti koja će malo koga ostaviti ravnodušnim. Neke su šokirale svijet, neke su rasplakale mnoge, a neke su tragično završile..

-  U nekim trenucima, u našem njujorškom stanu, kada čujem otvaranje vrata, očekujem njen glas. Čekam da baci ključeve na stol i zazove moje ime. Cijeli svijet mi se srušio kada je otišla - rekao je Liam Neeson u jednom intervjuu prisjećajući se voljene supruge Natshe Richardson.

Natasha, kći glumačke legende Vanesse Redgrave i redatelja Tonya Richardsona, upoznala je irskog glumca Liama Neesona na Broadwayu 1993. godine. Richardson je imala 29 godina i bila je udana za producenta Roberta Foxa kada je dobila ulogu u mjuziklu 'Anna Christie'.

File Photos

Neeson u to vrijeme nije bio velika holllywoodska zvijezda kao što je to danas ali je tada bio na glasu kao jedan od 'velikih zavodnika'. O njegovim aferama s Helen Mirren, Juliom Roberts, Barbrom Streisand i Brooke Shields naveliko se pisalo i govorilo.

Natasha je producentima mjuzikla predložila upravo Liama za glavnu ulogu. Kontaktirala ga je i nagovorila da joj se pridruži. 

Kemija glumačkog para bila je glavna tema svih recenzija mjuzikla, a oboje su zbog tih uloga i dobili nominaciju za prestižnu kazališnu nagradu Tony. Natasha se mjesec dana nakon što su završile izvedbe razvela od supruga, a tada su krenule glasine da je upravo Neeson razlog. 

Brzo je shvatio da je ona prava

Nakon što je otputovao u Poljsku kako bi snimao 'Schindlerovu listu', Neeson je shvatio da mu 11 godina mlađa Natasha nedostaje i da je njihova veza prava i vrijedna truda. 
Par je nakon toga započeo zajednički život u New Yorku. Vjenčali su se na ljeto 1994. godine. Pjesma koja je obilježila njihovo vjenčanje bila je Van Morrisonova 'Crazy Love', koju mu je  Natasha otpjevala. 

- Iza mojih leđa odlazila je na satove pjevanja. Ispod nadstrešnice, nakon ceremonije, a prije negoli smo krenuli na zabavu, uzela je mikrofon i počela mi pjevati - prisjetio se svojedobno Neeson

 Prvog sina Michaela dobili su 1995., a drugog Douglasa već iduće godine. 

Vodili miran obiteljski život

Natasha je trajnost svojeg braka s Neesonom uvijek pripisivala razlikama u njihovim karakterima. 

- Mi se šalimo da je za mene čaša napola puna, a za njega napola prazna. On je opušteniji, spremniji se prepustiti događajima, pa što bude bude, dok ja volim planirati unaprijed. Te razlike katkad su smetnja, ali upravo se na njima može temeljiti brak - rekla je Natasha. 

Iako su oboje bili cijenjeni holivudski glumci, držali su se dalje od glamuroznih proslava i crvenih tepiha, te su imali normalni obiteljski život.

Na obiteljskom skijanju u Mont Tremblantu 16. ožujka 2009. Natasha je zadobila tešku ozljedu glave. Nakon pada mogla je hodati i normalno pričati, te je odbila pomoć liječnika. Ozljeda joj se činila bezazlenom. Nakon pada se vratila u svoju hotelsku sobu. 

- Razgovarali smo ne telefon i rekla mi je: 'Dragi, malo sam pala na snijegu. Tako je ona to opisala - ispričao je glumac o trenutku kada je saznao da se njegova supruga ozlijedila u nesreći u školi skijanja u Quebecu.  Budući da nije znala skijati Natasha je angažirala  učitelja i s njim krenula učiti osnove. U jednom je trenutku, na stazi za početnike, pala i udarila glavom o pod.

Natasha Richardson reported injured in skiing accident

Nije joj bilo spasa

Tri sata nakon pada prevezena je u lokalnu bolnicu otkud je prevezena u bolnicu  u Montréal u kritičnom stanju. Neeson je tada snimao film u Torontu te je odmah odletio u bolnicu. Liječnici su prvotno mislili da je ozljeda lakša, no nekoliko dana kasnije pala je u komu zbog izlijeva krvi u mozak. Na životu su je održavali aparati. 

- Stajao sam kraj njenog kreveta i rekao joj, iako me nije čula, da je volim. Rekao sam joj: 'Draga, iz ovoga se više ne vraćaš, jako si udarila glavom. Otišla si. Vraćamo te u New York gdje ćemo skupiti prijatelje i obitelj - prepričao je kasnije shrvani glumac koji je liječnicima dao dopuštenje da mu suprugu iskopčaju s aparata. Uzrok smrti bio je epiduralni hematom  koji nastaje kod krvarenja između lubanje i moždane ovojnice.

Pixsell

Liam počeo piti, a sin drogirati

- Ona i ja smo imali dogovor da ako netko od nas završi u vegetativnom stanju, isključujemo aparate. To sam i napravio. Natasha je donirala tri svoja organa, pa trenutno održava troje ljudi na životu. Dala je srce, bubrege i jetru - otkrio je glumac na petu godišnjicu Natashine smrti, 2014. godine.

Sa gubitkom ljubavi svog života Liam se teško nosio, kao i njihov sin Michael koji se odao drogama i partijanju. Neeson je danonoćno tugu utapao u alkoholu, sve dok nije shvatio da si nije dao vremena da 'pošteno tuguje'. 

- Nikada se nisam pomirio sa njenom smrću, niti neću -  rekao je prije tri godine Neeson je u intervjuu za emisiju '60 minutes'.

 


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Dobrovoljno ušla u logor smrti kako bi spasila svog voljenog...
ZAGREPČANKA NIJE ODUSTALA

Dobrovoljno ušla u logor smrti kako bi spasila svog voljenog...

Zagrepčanka Olga Watkins, rođena Czepf za vrijeme Drugog svjetskog rata prešla je cijelu zaraćenu Europu i ušla u logore smrti da nađe svog zaručnika Juliusa...

'Nismo išli u crkvu na misu već smo se tajno sastajali i ljubili'
RECEPTI ZA DUGI BRAK

'Nismo išli u crkvu na misu već smo se tajno sastajali i ljubili'

Morate poštovati jedno drugo, razgovarati, ne varati, ne lagati, donositi odluke zajedno, ne gledati samo na sebe, savjeti su koje parovi koji su zajedno već pola stoljeća poručuju mladima
Chaplin i Oona: 'Pokosila me je svojom ljepotom i šarmom...'
DOBILI SU 8 DJECE

Chaplin i Oona: 'Pokosila me je svojom ljepotom i šarmom...'

Charlie Chaplin bio je 36 godina stariji od svoje četvrte supruge Oone O'Neill. Vjenčali su se kad joj je bilo 18 godina a njihov brak izazvao je neviđeni skandal. Otac se je odrekao i razbaštinio je..