Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Kako izgleda budućnost Lijepe Naše: 'Za umrijet od smijeha'

Ljubiteljima satirične fantastike i komedije neće nedostajati smijeha kada otkriju kako izgleda Hrvatska u 2132. godini, a za to će se pobrinuti kazalište Planet Art koje otvara sezonu 50. izvedbom

Foto: Kazalište Planet Art
0 komentara

Dobro došli u našu i vašu budućnost geslo je predstave koja prikazuje Lijepu Našu za 114 godina i izgleda da nam se ne piše dobro. Novu sezonu Kazalište Planet Art počinje svečanom 50. izvedbom predstave 'Za umrijet od smijeha' koja je nastala u koprodukciji s Teatrom Rugantino.

Foto: Kazalište Planet Art

U petak, 12. listopada u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 20 sati satirično-fantastična komedija otkrit će kako izgleda Hrvatska u 2132. godini u kojoj također postoji, vjerovali ili ne, gospođa Željka Markić. Osim ove satire bit će uprizorene i još dvije predstave, jedna komedija i jedna filozofska rasprava.

Foto: Youtube/Screenshot

Tako je u petak, 14. listopada na rasporedu 'Velika zvjerka', komedija o biznisu i poslovnom svijetu koja je do sada izvođena više od 150 puta. Radnja prati tri poslovna čovjeka koji dolaze na poslovni skup u Osijek i u gradu iz kojega ljudi masovno iseljavaju pokušavaju dogovoriti posao. Predstava duhovito i istinito progovara o preprekama s kojima se suočavaju pri tom pokušaju.

Foto: Kazalište Planet Art

I zadnja predstava, ali ne i posljednja kako joj sam naziv govori, 'Posljednja Freudova seansa' na rasporedu je za subotu 27. listopada. Radi se o dinamičnoj i lucidnoj filozofskoj raspravi o postojanju Boga između Sigmunda Freuda, uvjerenog ateista i C. S. Lewisa, preobraćenog vjernika. 

Foto: Kazalište Planet Art

U ovoj dramatičnoj i napetoj povijesnoj fikciji koja se događa u sam osvit 2. Svjetskog rata publika će moći zaviriti i u privatne živote i osobne tajne ova dva velika uma koji su oblikovali suvremeni svijet u kojem danas živimo. Iako se sada vjerojatno okreću u grobu kada vide kuda je ovaj svijet otišao od onda kada su ga napustili.

Mlada zvijezda priznala: Moja kćer je dobila ime u zadnji čas, nisam znala kako bih je nazvala!

Naši partneri pišu
Message