Obavijesti

Show

Komentari 12

Kandidati se mučili, a šarolike ocjene nisu sve zadovoljile: 'To je meni jako problematično jelo'

Kandidati se mučili, a šarolike ocjene nisu sve zadovoljile: 'To  je meni jako problematično jelo'
3

Natjecatelji su imali 75 minuta za pripremu glavnoj jela s prilogom. I dok su jedni bili spretni i upoznati s ključnom namirnicom, drugima su morske „nemani“ poput hobotnice i škampi radili probleme

VIDEO

Na početku emisije voditelj Domagoj Jakopović Ribafish čestitao je svim kandidatima koji su preživjeli audicije te uspješno ušli u 'top 10' parova. A kako nisu svi došli s kulinarskim partnerom ili partnericom, mentori su spojili pojedince u parove. Taj potez je nekima dobro pao, poput Ljubi i Mireli koje su se odmah složile što će i kako kuhati, dok su Danijela i Josip te Miroslava i Nebojša imali malih trzavica za radnom jedinicom. „On je skroz drugačija osoba od mene, to je očito, ja se nadam da ćemo uspjeti to riješiti“, priznala je Miroslava koja se u tom kulinarskom paru istaknula kao glavna kuharica.

Na svakoj paralelnoj jedinici stajala je po jednaka ključna namirnica s kojom su kandidati morali pripremiti glavno jelo s prilogom i to sve u 75 minuta, a namirnice su bile raznovrsne – od teleće plećke, mljevene junetine, piletine do hobotnice i škampi. „Danas imamo disciplinu 'prsa o prsa' – dvije jedinice paralelno imaju istu ključnu namirnicu i moći ćemo puno toga vidjeti i zaključiti nakon današnjeg kuhanja“ kazao je predsjednik žirija Tomislav Špiček koji je ulogu savjetnika prepustio mentorima timova – Željki Klemenčić i Ivanu Pažaninu.

Špiček rekao da mu je nepce izgorjelo: 'Mislim da je previše dramatizirao, to nije pravedno'
Špiček rekao da mu je nepce izgorjelo: 'Mislim da je previše dramatizirao, to nije pravedno'

Prva priprema jela većini je kandidata protekla stresno jer su htjeli da sve bude dobro odrađeno, a najteže je bilo onima koji se za radnom jedinicom nisu mogli usuglasiti oko toga što će pripremiti, poput Danijele i Josipa koje je zatekla hobotnica. „Deset minuta prije kraja, a hobotnica nam još pliva“, našalio se Josip. Prvi na kušanje stigli su Jasmina i Joško te Jozefina i Ksenija, svi oni pripremali su teletinu kao ključnu namirnicu. „Jako ukusno jelo, ali ima previše komponenti i dosta je toga nepovezano“, komentirao je Špiček Jozefininu i Ksenijinu teletinu s raznim umacima i prilozima, dok je Jazz i Jošku zamjerio da nemaju više umaka na teletini, ali je pohvalio pečeno povrće kao prilog. U ovom dvoboju za jedan bod više su bolje prošle Jozefina i Ksenija s 21 bodom, dok su Joško i Jazz dobili 20 bodova.

Parovi koji su pripremali mljeveno meso bili su Šajeta i Edi, koji su se prezentirali punjenim paprikama s pireom, te Ivana i Aki koji su pripremali ćufte s pire krumpirom.

„Punjene paprike su interesantne i odlično odrađene, jedino mi fali malo soli. Dobro su to napravili iako im fali malo znanja, ali riješit ćemo to“, kazao je Pažanin na Šajetino i Edijevo jelo za koje su dobili tri petice. „Da sam bar ovakve ocjene vidio u školi“, našalio se Šajeta koji je bio zadovoljan s njihovim prvim jelom. Ivana i Aki su ukupno dobili 21 bod za ukusno jelo koje su servirali po Pažaninovom naputku, iako se ta dekoracija nije svidjela Špičeku.

Treća ključna namirnica bili su škampi, koje su Ivana Banfić i Velimir Grgić pripremili na buzaru s crnim rezancima, dok su Dario i Marija išli na varijantu rižota sa škampima. „Umak je dobar, ali niste si dali puno truda za 75 minuta“, kazala je Željka Ivani i Velimiru koji su za svoje jelo dobili 18 bodova, točno duplo više od Darija i Marije. „Jako loše jelo, tako se ne može raditi s rižom, ali škamp je ukusan iako se izgubio u masi svega. Po meni jedno jako problematično jelo…“ komentirala je Željka kojoj se nikako nije svidio Darijev „zabetonirani škamp u pijesku“.

Vidovnjakinja Fatima otkrila gledateljima: Pažanin se ženi
Vidovnjakinja Fatima otkrila gledateljima: Pažanin se ženi

Idući na redu bili su Josip i Danijela te Ljuba i Mirela s hobotnicom. „Ovo je težak zadatak u usporedbi s ostalim zadacima. Jako mi je zanimljiva kombinacija hobotnice s grahoricama, ali je hobotnica pala u drugi plan“, komentirala je Željka gulaš od hobotnice sa slanutkom koji su pripremile djevojke i tako zaradile 18 bodova. Nešto uspješniji u pripremi hobotnice bili su Josip i Danijela koji su je kombinirali s grožđicama.

„Izvrsni okusi, odlično, umak vrhunski napravljen, ali trebali je malo više kuhati hobotnicu. Ostalo sve izvrsno“, pohvalio ih je Špiček pa su tako zaradili 21 bod.

Posljednji na redu bili su Fatima i Mahir te Miroslava i Nebojša s piletinom kao glavnom namirnicom. U tom su dvoboju bolje prošli Miroslava i Nešo koji su dobili ukupno 18 bodova za pileća prsa sa špekom i umakom od indijskih oraščića. „Za pohvalu, dobro ste razmišljali i dobro ste to odradili da bude sočno i ukusno“, kazala je Željka Miroslavi, dok joj jelo Mahira i Fatime nije bilo cjelovito pa su tako zaradili 16 bodova.

Na kraju prvog dana natjecanja, najbolji u Željkinom timu bili su Danijela i Josip, dok su to mjesto u Pažaninovom timu dijelile Jozefina i Ksenija te Ivana i Aki. Iako je Pažaninov tim završio dan u blagoj bodovnoj prednosti, sutra je novi dan s novim izazovima

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'