Obavijesti

Show

Komentari 0

Kantautorica Melita Lovričević predstavlja novi zvuk i singl

Kantautorica Melita Lovričević predstavlja novi zvuk i singl
2

Singl "Životni amater" skladan je intuitivno i zbog spontanosti i potpune slobode u stvaralaštvu bez obzira na ishod, zavode slušatelja pružajući pored zvuka, sliku i miris nekog svijeta koji nastaje u trenutku uživanja u glazbi

VIDEO

Nakon dva uspješna singla, jazz pjevačica i skladateljica Melita Lovričević, leadearica fusion jazz sastava More Love Ensemble, te članica brojnih glazbenih projekata premijerno predstavlja svoj treći autorski singl Životni amater! Spomenuti singl zaokružen u formu video spota čiju režiju potpisuje naš renomirani plesni umjetnik Matija Ferlin, odiše sanjivom, filmičnom plesnom atmosferom koju grade moderni aranžmani elektronske glazbe asocirajući nas na najbolje momente bristolskog trip hopa 90-ih godina – Portisheada, Massive Attacka, Trickyja, itd.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zavodljiv Melitin vokal teče kroz opuštajuće elektronske plesne ritmove kombinirajući jazz i avangardu i nenametljivo nas potiče na promišljanje o temama autentičnosti, istini, ljudske svijesti i podsvijesti, motivacije, skrivenog i otkrivenog, psihe, strahova, uvjerenja, snage, nudeći nam osjećaj sigurnosti kako nismo sami u univerzalnim svakodnevnim preispitivanjima za čijim odgovorima žudimo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pjesma je osjetljiva progresija zvuka, stila, misli, koncepta započetog s prva dva singla i logičan je nastavak s obzirom na to da zadnje dvije godine u skladu s do temelja izmijenjenim svijetom u kojem živimo - promatram-skladam-djelujem. Životni Amater ide u dubinu ogoljivanja vlastitih istina - o nesavršenosti, o ideji savršenstva, o tome što nas motivira, što nas inspirira, kako prilazimo svom životu i životu drugih, kako se nosimo sa stresom, s razočaranjima i možda rušenjem naših životnih konstrukcija i planova, kaže Melita o singlu.

Melita Lovričević predstavila svoj drugi samostalni singl
Melita Lovričević predstavila svoj drugi samostalni singl

Singl Životni amater skladan je intuitivno i zbog spontanosti i potpune slobode u stvaralaštvu bez obzira na ishod, zavode slušatelja pružajući pored zvuka, sliku i miris nekog svijeta koji nastaje u trenutku uživanja u glazbi. Kvaliteta, snaga i visoka estetika singla proizlaze iz sinergije vrsnih glazbenika Willem Miličević (beats, aranžman, produkcija) i Stanislava Kovačića (violončelo) kao i Melitine ustrajnosti da stvara isključivo u trenutcima inspiracije bez opterećenja za rokovima ili standardima scene.

Režiju video spota potpisuje jedan od najcjenjenijih i najuspješnijih domaćih plesnih umjetnika Matija Ferlin, a u spotu se uz njega pojavljuje i glumica Dijana Vidušin. Materijali korišteni u spotu dio su arhive dvaju Ferlinovih eksperimentalnih filmova iz 2008. koji se postupkom ambijentalne, atmosferske montaže, brzom izmjenom kadrova spajaju u narativnu cjelinu. Dva krhka individualna subjekta - iako dijele narativ - unutar kadra nikada se zapravo ne sreću. Ostaju izolirani unutar svojih ekspresivnih, koreografskih slika prožetih dubokom egzistencijalnošću kao i sama pjesma kantautorice Melite Lovričević, o uratku kaže Matija Ferlin.

„Životni amaterizam'' za mene je optimum spoznaje, (samo)prihvaćanja, puta ka ljubavi, koncept koji svakome - kada ga prigrli u sebi - otvara prostor mogućnosti za svašta novo i neočekivano..., zaključuje Melita Lovričević.

Melitina prva tri singla - Pusti me da sanjam, Kao da zna te Životni amater dio su Fragmenata, projekta u nastajanju – koji za cilj ima realizaciju kroz izvedbenu interpretaciju na kazališnoj sceni. Melita i Willem Miličević uskoro počinju raditi glazbu za novu predstavu Nikole Zavišića i Dore Golub koja će biti postavljena u Satiričkom kazalištu Kerempuh.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac