Obavijesti

Show

Komentari 12

Karijeru je počela sa 16 godina, pjevala je, glumila i dizajnirala odjeću, a sada je milijarderka

Karijeru je počela sa 16 godina, pjevala je, glumila i dizajnirala odjeću, a sada je milijarderka
8

Djevojčica s Barbadosa preko noći je postala tinejdžerska pop zvijezda, te je ubrzo odrasla u jednu od najvećih pop diva današnjice. Danas iza sebe ima 8 uspješnih albuma, liniju šminke i kozmetike te kolekciju doljnjeg rublja

VIDEO

Robyn Rihanna Fenty (33) je sa samo 16 godina započela svoj put prema svjetskoj slavi. 2005. je na njezinom rodnom Barbadosu Rihannin pjevački talent prepoznao američki producent Evan Rogers

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Rihannina blizanka 01:24

Rogers je njezinu demo snimku poslao u Def Jam Recordings, gdje ju je poslušao novi izvršni direktor Jay Z. On je Rihannu pozvao na audiciju, s koje je izašla s ugovorom o snimanju šest albuma. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nedugo nakon, RiRi je objavila svoj prvi album 'Music of the Sun' koji je prodan u više od dva milijuna primjeraka. Osvojila je glazbenu scenu prvim hitom 'Pon de Replay', čiji naslov znači 'sviraj ponovno' na kreolskom jeziku Bajan, jednom od službenih jezika na Barbadosu. 

2006. je izašao Rihannin drugi studijski album  'A Girl Like Me', na kojem je bio i njezin prvi broj 1 singl 'SOS', kao i popularne pjesme 'Unfaithful' i 'We Ride'.

Godinu dana nakon, RiRi je od tinejdžerske zvjezdice postala pop ikona zahvaljujući hitu 'Umbrella', koji je odmah zasjeo na vrh glazbenih ljestvica. Rihanna je tada predstavila novi, elegantniji imidž i napustila nevini, djevojački look, što mnogi kritičari smatraju velikom prekretnicom u njezinoj karijeri.

2008. godine bila je nominirana u četiri kategorije nagrade Grammy. Ceremoniju je napustila kao pobjednica u kategoriji 'Najbolja rap izvedba' te preuzela svoj prvi od brojnih Grammyja.

Sljedeće godine izdaje uspješni album 'Rated R', kojeg su obilježile pjesme 'Rude Boy', 'Te Amo' i 'Russian Roulette'. Album je odražavao njezine tadašnje životne borbe a mnogi ga kritičari smatraju Rihanninim najkompleksnijim albumom.

2010. Rihanna ponovno radi drastični 'makeover' i svoju prepoznatljivu tamnu kosu mijenja žarko crvenom. Tada objavljuje svoj peti studijski album 'Loud' koji joj je donio prvu Grammy nominaciju za album godine. Na albumu se pojavilo i nekoliko dueta s velikim zvijezdama poput Drakea i Eminema.

Godinu nakon izbacuje hit 'We Found Love' na kojem surađuje sa škotskim DJ -om Calvinom Harrisom. Jedna od najuspješnijih Rihannih pjesma postala je himna disko klubova, te osvojila brojne glazbene nagrade.

Rihanna ima styling za vrućine: Mrežaste haljine, mikro hlače i ostale majušne odjevne komade
Rihanna ima styling za vrućine: Mrežaste haljine, mikro hlače i ostale majušne odjevne komade

Ubrzo se RiRi okušala i u glumačkim vodama, te se pojavila u blockbusteru blockbusteru 'Battleship' kao podoficirka Cora Raikes, te osvaja Teen Choice award za najbolju žensku debitantsku ulogu. Istovremeno, objavila je album 'Unapologetic' koji postaje njezin prvi album broj 1.

Narednih nekoliko godina Rihanna je osvojila brojne prestižne glazbene nagrade te je samo nizala uspjehe. 2014. dogodio se njezin prvi izlet u modnu industriju, kada izbacuje kolekciju 'Fenty x Puma' u suradnji s sportskim brandom Puma.

Nakon tri godine pauze od glazbe, 2016. izbacuje album 'Anti', s hitovima 'Work', 'Kiss It Better' i 'Love on the Brain'. Nedugo nakon lansirala je i svoju megauspješnu liniju šminke Fenty Beauty.

Nezaustavljiva RiRi ubrzo postaje prava poduzetnica, te izbacuje dugoočekivanu kolekciju donjeg rublja  'Savage x Fenty'. Linija je imala 90 komada donjeg rublja, odjeće za spavanje i pribora s širokim rasponom veličina.

2014 CFDA Fashion Awards - New York City

Prošle godine na kratko se vratila u svijet glazbe i udružila se s Partynextdoorom u hitu 'Believe it', te je pokrenula liniju kozmetike 'Fenty Skin'. Rihannini obožavatelji i dalje su u iščekivanju nove glazbe, a pjevačica je za Vogue otkrila da intenzivno radi na novom albumu. 

U kolovozu ove godine RiRi je proglašena milijarderkom. Prema Forbesu, Rihannino se bogatstvo procjenjuje na oko 1,2 milijarde funti, što je, zahvaljujući udjelima u Fenty Beauty i Savage x Fenty, čini najbogatijom glazbenicom na planeti.

REUTERS/PIXSELL
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje