Show

Komentari 11

Karlo briljirao, ali na nesretnom 13. pitanju za 250.000 kuna presudila mu je Erica iz pjesme

Karlo briljirao, ali na nesretnom 13. pitanju za 250.000 kuna presudila mu je Erica iz pjesme

Koja se dama prva spominje u pjesmi "Mambo No.5" Loua Bege? Angela, Erica, Monica ili Tina? Za četvrt milijuna kuna zatražio je pomoć tri znalca, ali njima je u uhu zvonio refren. Kockao se i pao na 32. 000 kuna.

U posljednjem izdanju HRT-ovog kviza "Tko želi biti milijunaš" prije ljetne stanke, voditelj Tarik Filipović bio je ekstatičan jer bili smo blizu otvaranja posljednjih pitanja. Međutim, kockanje se nije isplatilo prvom večerašnjem natjecatelju, geografu Karlu Lugomeru iz zagrebačke Dubrave.

POGLEDAJTE VIDEO O KVIZU TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ?:

27-godišnjak je brzo odgovarao na pitanja, i sve je mirisalo na najveći uspjeh sezone. Prve nedoumice stigle su na 6. pitanju za 2.000 kuna -  Što nosi Vermeerova "Djevojka s bisernom naušnicom"? tražio je joker pola-pola, ali i ponudio točan odgovor - turban.Sjajnim nizom prešao je prag drugi prag, a nova nesigurnost stigla je na 11., filmskome pitanju: Koji filmski radnik jedini neće zapjevati "Austrijanac sam, tu sam rođen ja...?" U pomoć je pozvao prijatelja filmskog znalca, što je raspoloženi Tarik jedva dočekao i iz svega glasa zapjevao u Grdovićevu stilu... Dobro je sugerirao Karlu (čak mu se i psovka omakla, na Tarikovu zabrinutost) da je riječ o redatelju Ronaldu Emmerichu, koji je Nijemac.Na pitanju za 125.000 kuna o "težini" jedne klasične doze darovane krvi, malo je razmišljao ali točno slijedio svoju intuiciju - 450 ml bio je točan odgovor na 12. pitanje!

Sljedeće, 13. pitanje ipak je bilo nesretno. Koja se dama prva spominje u pjesmi "Mambo No.5" Loua Bege? Angela, Erica, Monica ili Tina? Za četvrt milijuna kuna zatražio je pomoć tri znalca, ali njima je u uhu zvonio refren, pa se Ivan nesigurno složio s Karlom da je riječ o Erici. Tarik se, pak, odlučio za Angelu i bio u pravu - Karlo je kući otišao s 32.000 kuna.Sljedeći najbrži prst imala je Anita Marušić iz Strmca Samoborskog, koja je u popularnome kvizu već nastupila prije 15-ak godina. Prva nesigurnost stigla je na nogometnom pitanju ali geografskog tipa - Koji je talijanski klub nazvan po regiji iz koje dolazi? Udinese, Sampdoria, Lazio ili Sassuolo. Zatražila je jokera pola-pola, i točno rekla Lazio."Izaberi život. Izaberi posao. Izaberi karijeru. Izaberi obitelj. " Anita nije znala odgovoriti koji film tako počinje, te zamolila pomoć znalca za 32.000 kune. Sva trojica su podigli ruke, odlučila se za Brunu koji je išao nekom logikom i kazao Klub boraca. Odgovor je bio pogrešan, jer riječ je o Trainspottingu.  Na samome kraju sezone prva pogreška znalaca - za ponavljanje Anitine povijesti u Milijunašu - umjesto s 32 kući je otišla s tisuću kuna.

Tarik je na kraju svima poželio dobro zdravlje, dobro mentalno zdravlje i osmijeh na licu - jer sve ostalo je nadoknadivo. Ugodan vam ostatak dana,  ostatak ljeta, i prijavite se za najpopularniji kviz u nas, poručio je. Nadamo se, u normalnom izdanju!