Show

Komentari 78

Kći Tomislavu Ivčiću posvetila dirljivu poruku za godišnjicu

Kći Tomislavu Ivčiću posvetila dirljivu poruku za godišnjicu

Bogata karijera zadarskog pjevača tragično je prekinuta teškom prometnom nesrećom u Zagrebu u kojoj su smrtno stradale još tri osobe. Napisao je više od 200 pjesama i izdao 23 albuma

Na današnji dan, 1993. u automobilskoj nesreći u Zagrebu, tragično je preminuo zadarski glazbenik Tomislav Ivčić. Iza sebe je ostavio suprugu Slavicu, kćeri Izabelu i Kristinu te sina Ivana

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Njegova najstarija kći Izabela Vrtar svom ocu posvetila je jutros dirljivu poruku. 

- Četvrt stoljeća, 25 godina, veći dio života bez tebe. Neobično kako ti život u isto vrijeme u srcu ostavi ogromnu prazninu i punoću i koliko god godina prošlo, to se nikada neće promijeniti, napisala je Izabela uz fotografiju na kojoj drži očevu gitaru. 

Svom ocu posvetila je poruku i za obljetnicu rođendana u siječnju. 

- Prolazi sve, samo naša ljubav ne. I za tvoj 65. rođendan, samo pjesma i ljubav koju si nam za sva vremena usadio duboko i neraskidivo - napisala je Vrtar. Ime je dobila po očevoj pjesmi 'Izabele', koju mu je 1978. napisao kompozitor i prijatelj Đorđe Novković.

- Uoči mojeg rođenja tata je sjedio s društvom i razmišljao o ženskom imenu. Njegov prijatelj Mladen Grdović je presudio: ‘Neka se dite zove po pismi’ - rekla je Izabela koja danas neodoljivo liči na oca. 

Rođen u Zadru 1953., Tomislav Ivčić je već 70-ih godina prošloga stoljeća postao jedan od najpopularnijih pjevača i skladatelja u Hrvatskoj, ali i na cijelom prostoru tadašnje Jugoslavije. 

Za vrijeme bogate karijere napisao je više od 200 pjesama i izdao 23 albuma koja su se prodala u više od 2 i pol milijuna primjeraka. Njegove pjesme bile su spoj popa i tradicionalnog dalmatinskog izričaja. 

Iako je prošlo četvrt stoljeća, njegove pjesme i dalje žive. Slušaju ih nove generacije. Među najpopularnijima je 'Večeras je naša fešta'. Pjesma koja je od objave 1986. postala neslužbena himna cijele Dalmacije, i danas je nezaobilazna na veseljima, a slušaju se i 'Kalelarga' te 'Otrov s tvojih usana'. Zajedno s Mladenom Grdovićem nastupa je kao 'Duo Pegla', a njihova kazeta se prodala u rekordnih četiristo tisuća primjeraka.

 

Za vrijeme rata Ivčić je napisao pjesmu 'Stop the War in Croatia', koja je bila hit i u Australiji. 

Otpjevao je 1991. i, kako mnogi kažu, sudbonosnu pjesmu 'Tata vozi polako' s, tada malom djevojčicom, Vanjom Miho. 

Pokojnom zadarskom pjevaču u čast, park u zagrebačkoj Trnavi od 2015. nosi njegovo ime. 

- To nas je doista ganulo. Tata već godinama ima svoju ulicu u Zadru, blizu rodne kuće. Ima i nekoliko spomen-obilježja u Dalmaciji no ovo je prvi put da ima i park. Najveći dio svojeg života proveo je ovdje u Trnavi. Nakon što se vjenčao s mamom, doselio se u kuću kod punice i punca te nikad nije ni pomišljao da odemo iz kvarta - rekla je Izabela. 

Sjajna karijera Ivčića tragično je prekinuta teškom prometnom nesrećom u kojoj su smrtno stradale još tri osobe. Pokopan je na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Najčitaniji članci