Show

Komentari 5

'Kedžo nije dobio crveni karton. Može ponovno prijaviti pjesmu i nastupiti na Dori iduće godine'

'Kedžo nije dobio crveni karton. Može ponovno prijaviti pjesmu i nastupiti na Dori iduće godine'

Eurovizija je prvenstveno natjecanje pjesama, a ne izvođača - te je EBU-ov eurovizijski tim odlučio da se dogodine na Eurosong šalju nove pjesme, rekla je Uršula Tolj nakon odluke da Kedžo ne ide na Euroviziju

Hrvatska radiotelevizija (HRT) izvijestila je javnost kako nisu dali 'crveni karton' Damiru Kedži (33), nego on može već sljedeće godine ponovno prijaviti pjesmu, nastupiti na Dori 2021., kao i ponovno pobijediti te tako predstavljati Hrvatsku na Eurosongu 2021., ravnopravno kao i svi ostali njegovi kolege.

POGLEDAJTE VIDEO: Intervju s Kedžom nakon Dore

- Eurovizija je prvenstveno natjecanje pjesama, a ne izvođača - te je EBU-ov eurovizijski tim odlučio da se dogodine na Eurosong šalju nove pjesme. Većina zemalja koja ima festivale slične Dori odlučila je, poput HRT-a, nastaviti svoju tradiciju (Švedska, Norveška, Finska, Danska, Litva, Portugal, Estonija). Francuska je ovogodišnjeg predstavnika izabrala interno, ali će sljedeće godine raditi izbor pjesme, a i Cipar će novog predstavnika izabrati interno - pojašnjava urednica Dore 2021. i šefica eurovizijske delegacije Uršula Tolj.

Točno je, naime, da je HRT Damira Kedžu o odluci obavijestio e-mailom, ali tek nakon što se on i njegov tim nisu odazvali pozivu na sastanak. Štoviše, sami su odlučili da im umjesto usmeno, HRT odluku priopći pisanim putem.

POGLEDAJTE REAKCIJU DAMIRA KEDŽE NA PJESMU '365':

- Na tom se sastanku HRT želio zahvaliti Damiru Kedži na dosadašnjoj suradnji te s njim i njegovim timom razmotriti vidove suradnje u sljedećem razdoblju. No, na žalost, njegov tim do danas ujutro nije odgovorio na poziv, iako je HRT mnogo uložio u njegovu promociju nakon pobjede na Dori. Prema tome, nije HRT dao crveni karton Damiru Kedži, nego je on to učinio HRT-u - rekli su s navedene televizije.

Najčitaniji članci