Show

Komentari 22

Kevin Costner nekoć je ribario, morao je i na test za očinstvo

Kevin Costner nekoć je ribario, morao je i na test za očinstvo

Kevin je djetinjstvo proveo u stalnoj selidbi jer je to zahtijevao posao njegova oca. Svoj talent pokazao je već kao dječak dok je pjevao u crkvenom zboru, pisao poeziju, a pohađao je i satove kreativnog pisanja

Kevin Michael Costner američki je filmski glumac i redatelj koji često producira svoje filmove. Jedan je od rijetkih glumaca koji nikada nisu snimili ni jedan nastavak svojih najuspješnijih filmova ili uloga koje su ostvarili, a danas slavi 65. rođendan.

Kevin je djetinjstvo proveo u stalnoj selidbi jer je to zahtijevao posao njegova oca. Svoj talent i svestranost pokazao je već kao dječak dok je pjevao u crkvenom zboru, pisao poeziju, a pohađao je i satove kreativnog pisanja. U srednjoj školi nizao je uspjehe te je između ostalog igrao nogomet i košarku. 

Pixsell

1979. diplomirao je poslovni menadžment, a još je tokom studija počeo pokazivati interes za glumu. Najprije je pohađao satove glume, a kasnije je kratko radio za jednu kalifornijsku marketinšku firmu. Jednom se prilikom slučajno susreo s glumcem Richardom Burtonom, koji mu je savjetovao neka krene putem kojim stvarno želi i ako je to gluma, neka jednostavno postane glumac. 

Pixsell

U to se vrijeme Costner oženio glumicom Cindy Silvom (63), Amerikankom portugalskog podrijetla. Uskoro je dao otkaz te sa suprugom otišao u Hollywood gdje je radio na ribarskim brodovima, kao vozač kamiona i na turističkim vožnjama čije su teme bili domovi slavnih. Uza sve to, obilazio je i audicije. 

1983. pojavio se u jednoj reklami te je dobio ulogu u hitu 'Velika jeza'. Snimio je nekoliko scena, a u filmu se pojavljuje samo u uvodnoj sceni. Costner je bio prijatelj redatelja filma Lawrencea Kasdana (71) koji mu je kasnije obećao ulogu u jednom od njegovih budućih projekata. Tako je Costner dobio jednu od glavnih uloga u vesternu 'Silverado' iz 1985.

Dvije godine kasnije Costner je dobio pravu priliku s filmovima 'Bez izlaza' i 'Nedodirljivi'. Bejzbolska iskustva iz srednje škole pomogla su mu u dva baseball filma: 'Bull Durham' i 'Polje snova'. Oba filma su postigla značajan uspjeh u blagajnama kina, pa se Costner mogao posvetiti režiranju.

YouTube

S budžetom od 18 milijuna kuna snimio je vestern bajku 'Ples s vukovima'. Film su nominirali za 12 Oscara, a osvojio ih je sedam. Potom je snimio drugu kostimiranu epsku bajku, 'Robin Hood: Princ lopova' koji je također zabilježio značajan uspjeh u blagajnama kina.

Pixsell

Sljedeći film 'Tjelohranitelj' s pjevačicom Whitney Houston također mu je prošao izuzetno dobro gledajući novčani dobitak. Međutim, filmovi 'Savršeni svijet', 'Vodeni svijet', i 'Poštar' bili su razočarenje. Također, 1997. propustio je ulogu predsjednika SAD-a u Blockbusteru 'Air Force One' koju su napisali baš za njega. Costner je sudjelovao i u nastanku scenarija, ali je morao odustati od uloge zbog kašnjenja filma 'Poštar'. Nazvao je glumca Harrison Forda (77) i ponudio mu ulogu. On ju je prihvatio, a kasnije je često komentirao kako mu je zbog te prilike neizmjerno zahvalan. 

Što se tiče njegovog privatnog života, rastao se od svoje prve ljubavi, Cindy Silva, s kojom ima troje djece, a roditelj je jednog izvanbračnog djeteta za koje mu je utvrđeno očinstvo krvnom pretragom i čija je majka Bridget Rooney.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

 

 

 

 

Najčitaniji članci