Obavijesti

Show

Komentari 15

Kina je osvojio na prepad, a sad će postati i televizijska serija

Kina je osvojio na prepad, a sad će postati i televizijska serija
8

Znanstvena fantastika je savršen žanr za istraživanje pitanja rase, klase, roda i prirodnih resursa te potiče na razmišljanje i uzbudljivo pričanje priča

VIDEO

Jedan od filmova koji je posve neočekivano postigao status kultnog filma svakako je i korejski film iz 2013., 'Snowpiercer'. U pitanju je djelo koje se bavi klasnom borbom, lukavo zamaskiranom u jednu jedinu dugačku bitku kroz vlak dugačak nekoliko kilometara.

Film je u stvari ekranizacija francuskog ilustriranog romana u kojem promatramo naš svijet nakon ledene apokalipse, kojim po 'beskonačnim' tračnicama putuje vlak s posljednjim ljudima. Iako ga se u početku planiralo pustiti u samo nekoliko kina, nakon pritiska publike i kritike, film je dobio širu distribuciju. 

Takav razvoj događaja pomogao je filmu koji je na koncu zaradio dvostruko više od uloženog novca te je tako postao isplativ. A kad god je neki film isplativ, samo je pitanje vremena prije nego što ga primijeti holivudska televizijska produkcija i pretvori u seriju. Tako će biti i sa 'Snowpiercerom', koji postaje serija u televizijskoj kući TNT.

- Ljubiteljica sam epskog filma Bong Joon-Hoa, pa sam odmah skočila na priliku da njegovoj viziji odam počast, s raznolikim likovima. Znanstvena fantastika je savršen žanr za istraživanje pitanja rase, klase, roda i prirodnih resursa te potiče na razmišljanje i uzbudljivo pričanje priča. 'Snowpiercer' će istraživati takve teme dok bude odlazio na divlje putovanje prepuno akcije - izjavila je direktorica originalnog materijala na TNT-ju, Sarah Aubrey.

YouTube/Screenshot

Na scenariju radi Josh Friedman, dok je originalni redatelj Chan-wook Park u ulozi izvršnog producenta. Pilot je režirao redatelj 'Doktora Strangea', Scott Derrickson.

U glavnim ulogama su oskarovka Jennifer Connelly i Daveed Diggs. Podršku im daju Mickey Sumner, Susan Park, Benjamin Haigh, Sasha Frolova, Katie McGuinness, Alison Wright, Annalise Basso, Sam Otto, Roberto Urbina, Sheila Vand i Lena Hall.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode