Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Kirk je odrastao u siromaštvu, radio je kao domar i prodavač

Kirk se rodio, dok je trajao Prvi svjetski rat, u siromašnoj obitelji imigranata iz Gomelja, grada u Bjelorusiji. Radio je različite poslove kako bi imao za hranu. Bio je prodavač, raznosač novina i domar

Foto: PIXSELL/Instagram
16 komentara

Glumac, redatelj i producent Kirk Douglas, čije su uloge obilježile kinematografiju, danas slavi 103. rođendan. U svojoj dugogodišnjoj karijeri ostvario je više od 90 filmskih uloga, od kojih su poznatije u filmovima 'Šampion', 'Žudnja za životom', 'Posljednji vlak iz Gun Hilla'... 

POGLEDAJTE VIDEO:

Triput je bio nominiran za Oscara za glavnu mušku ulogu, za film 'Šampion', 'Loši i lijepi', 'Žudnja za životom'. Tek 1996. dodijeljen mu je počasni Oscar za životno djelo. 

Michael Douglas Hollywood Walk of Fame Ceremony - Los Angeles | Autor: O'Connor/Press Association/PIXSELL Foto: O'Connor/Press Association/PIXSELL

Kirk se rodio u siromašnoj obitelji imigranata iz Gomelja, grada u Bjelorusiji. Radio je različite poslove kako bi imao za hranu. Bio je prodavač, raznosač novina i domar. 

Gluma ga je interesirala od ranih dana. Glumio je u srednjoškolskim predstavama, a njegov talent prepoznala je njujorška Američka akademija dramskih umjetnosti koja mu je dodijelila specijalnu stipendiju. 

Kirk Douglas | Autor: DPA/PIXSELL Foto: DPA/PIXSELL

Ime Issur Danielovitch Demsky 1941. promijenio je u ime koje sada koristi. Kad je došao u New York, počeo je raditi u kazalištu, na radiju i snimao je reklame. Pet godina nakon promjene imena ostvario je prvu filmsku ulogu u filmu 'Neobična ljubav Marthe Ivers'.  

Foto: Instagram

Dvaput se ženio, najprije s kolegicom Dianom Dill, koju je upoznao u školi glume. S njom je dobio dva sina, Michaela (75) i Joela (72). 

2012 Vanity Fair Oscar party - Los Angeles | Autor: VINCE BUCCI/Press Association/PIXSELL Foto: VINCE BUCCI/Press Association/PIXSELL

Tri godine nakon što se razveo od nje, oženio je Anne Buydens (100), a njihova ljubav traje i danas. U 65 godina braka dobio je sinove Petera (64) i Erica. Doživio je moždani udar 1996. te ga je opisao kao najgori pakao koji čovjek može doživjeti, a rodio se u periodu kad je trajao Prvi svjetski rat.

Hollywood-Legende Kirk Douglas wird 85 | Autor: Hohmann/DPA/PIXSELL Foto: Hohmann/DPA/PIXSELL

Kirk je u jednom od memoara opisao je i susret sa Josipom Brozom Titom, koji je po njega poslao privatni avion. Bio je u Jugoslaviji u studenom 1964. kad je uz kavu i kolače razgovarao sa studentima Filmske akademije. 

- Sljedećeg dana, za vrijeme ručka s američkim i britanskim ambasadorima, pitao sam možemo li supruga i ja upoznati Tita. Oni su se premišljali, a ja sam se ispričao, izašao i nazvao ga. Sljedećeg dana, Tito je po mene i suprugu iz Ljubljane poslao privatni avion. Ručali smo u njegovoj vili, pili vino i pričali o filmovima. Volio je vesterne, posebno 'Obračun kod O.K. Corrala' - napisao je Kirk. 

at "A Fine Romance" Benefit for the Motion Picture and Television Fund. Sony Pictures, Culver City, CA. 10-20-07 ON IMA 102, ONA 100 GODINA Prava ljubav! Kirk Douglas i Anne u braku su čak 65 godina

Britanski ambasador nije mu vjerovao jer je on na prijem kod Tita čekao šest tjedana, i to bezuspješno.

- Pitao sam ga, a koliko ste Vi filmova snimili - kaže glumac. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Naši partneri pišu
Message