Obavijesti

Show

Komentari 295

Daria je promijenila tri odjevne kombinacije, ali od finala ništa

Daria Kinzer s pjesmom 'Celebrate' nastupala je 13. po redu. Od 19 natjecatelja iz polufinala, u finale u subotu ide ih deset. Među finalistima je i predstavnica Srbije

VIDEO

Na Eurosongu u Düsseldorfu natječu se 43 zemlje. Kladionice su nam predvidjele debakl. Daria Kinzer (22) predstavila nas s pjesmom Borisa Đurđevića 'Celebrate'. Uoči nastupa na prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga bila je optimistična. Na probi s pratećim vokalima šalila se kako voli nositi visoke potpetice, čak i one od 12 cm iako je visoka 182 cm.

- Uzbuđena sam jer je natjecanje u Njemačkoj u kojoj sam rođena - rekla je Daria kojoj je otac Nijemac, a majka Hrvatica.

Odrasla je u Beču u kojem je od 11. godine išla u glazbenu školu te uzimala satove pjevanje. U Austriji je izdala pop album '2 Nice'. Od 19 natjecatelja iz polufinala, u finale u subotu ide ih deset. Drugo polufinale je u četvrtak. 

Daria ne ide u finale

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon glasovanja žirija i gledatelja proglašeno je deset natjecatelja koji idu u finale. Prva koja ide u finale je predstavnica Srbije Nina. Litva je druga koju ćemo gledati i u subotu. Slijedi Grčka s pjesmom 'Watch My Dance', Azerbeidžan s pjesmom 'Running Scared'. Peta je Gruzija s pjesmom 'One More Day'. Slijedi  Anna Rossinelli koja pjeva za Švicarsku, mađarska predstavnica Kati Wolf i predstavnik Finske Paradise Oskar. Predzadnja je u finale ušla Rusija, a posljednji Island. Nastup na Eurosongu za Hrvatsku je gotov.

Poljska probila led

Magdalena Tul završila je pedagogiju i psihologiju. Pjesmu 'Jestem' s kojom je Poljsku predstavila na Eurosongu sama je napisala. Pjesmu je pjevala na materinjem poljskom jesziku, a nastup je začinila 'vrućim hlačicama' i atraktivnim plesom. 

Norveška predstavnica Stella Mwangi pjesmu 'Haba Haba' otpjevala je djelomično na engleskom jeziku. Tamnoputa pjevačica na pozornicu je izašla u zlatnom korzetu i hlačicama te oduševila publiku energičnim nastupom. Njena pjesma nadahnuta je Kenijom koja joj je glavni izvor inspiracije. 

Prve korake u karijeri napravila je sa četiri godine. Aurela Gaçe Albaniju je predstavila pjesmom 'Feel the Passion'. Pjevala je na engleskom jeziku. Crvenokosa Aurela pjesmu je otpjevala energično uz zanimljiv scenski nastup. 

'Seksi Mrazica'

Predstavnica Armenije Emmy na pozornici se pojavila u ogrtaču Djeda Mraza koji je jako brzo skinula i zavodila u lepršavoj bijeloj haljinici. Pjesmu 'Boom Boom' pjevala je na engleskom jeziku dok su se oko nje izvijali mišićavi plesači. 

Prva 'žešća' izvedba polufinalne emisije bila je ona turskih predstavnika. Yüksek Sadakat publiku su 'zapalili' pjesmom  'Live it up' koju su otpjevali na engleskom. Plesačice su popratile njihovu izvedbu kostimima s krilima koji su se savršeno uklopili u cijelu priču. 

Retro kombinacija

Na YouTubeu ju je vidjela Kristina Kovač i pozvala je da pjesmu 'Čarobna' otpjeva na srpskom izboru pjesme za Euroviziju i Nina je pobijedila. Na pozornici u Düsseldorfu Nina se pojavila u svjetlucavoj srebrnoj haljinici i bijelim najlonkama. Pjevala je na  srpskom jeziku i imala jednostavan scenski nastup. 

Alexej Vorobjov, predstavnik Rusije na pozornicu je došao u kožnatoj jakni i uz pratnju od tri plesača odijevena skroz u crno uz pjevanje otplesao i zahtjevnu koreografiju. Pjesmu 'Get You' jevao je na engleskom jeziku i doimao se kao da pojma nema što je to trema. 

Švicarska predstavnica Anna Rossinelli u svjetlucavoj crvenoj haljinici pokazala je vitku liniju. Pjesmu 'In Love For a While' savršeno je otpjevala na engleskom jeziku. 

Drugi je put na Eurosongu

Gruzija je 2007. prvi put nastupila na Eurosongu, a Eldrine je 2010. na izboru za pjesmu Europe pjevala prateće vokale. Ove godine predstavljala je Gruziju s pjesmom 'One More Day'. U crnoj haljini sa zelenim detaljima ostavila je snažan dojam, a cjelokupna izvedba bila je jako energična. Pjevala je na engleskom jeziku. 

Inspiraciju za umjetničko ime našao je u bajci Astrid Lindgren. U slobodno vrijeme piše pijesme i sklada. Finsku je na Eurosongu predstavio pjesmom 'Da da dam' koju je otpjevao na engleskom. 

Maltu je predstavljala Glen Vella. Pjesmu 'Stand By' otpjevala je na tečnom engleskom.

Tri različite kombinacije

Daria Kinzer pjesmu 'Celebrate' otpjevala je bez greške. U prvoj, kratkoj crnoj haljinici, pokazala je duge noge. Kad je mađioničar s kojim je uvježbavala nastup izveo svoju čaroliju, Daria je na pozornici stajala u ružičastoj haljinici. Na kraju pjesme na pozornici je stajala u dugoj srebrnoj haljini u koju je 'uskočila' prikrivena vatrometom koji je prštio iz ruba pozornice. 

'Coming Home' pjevali su Islanđani Sjonni’s Friends. Pjesmu su posvetili svom prijatelju koji je preminuo. Nakon Darije, njihov scenski nastup djelovao je skromno. Stajali su i pjevali, a za prvi nastup na Eurosongu obukli su traperice i bijele košulje te prsluke. 

Pjevala je u dječjim zborovima, a solo karijeru izgradila je nakon što se proslavila u showu 'X-Factor'. Kati Wolf  na Eurosongu je pjevala 'What About My Dreams?'. Mađarsku je predstavila pjevajući na engleskom jeziku. Vitke noge pokazala je u plavoj haljini od satena. 

Šareni Portugalci

Dva prijatelja odlučila su pokrenuti bend. Članovi benda promijenili su se, no suština je ostala. Homens da Luta pjevali su pjesmu 'Luta é alegria' i njome predstavili Portugal. Na pozornicu su unijeli veselje i radost svojim šarenim kostimima. 

Ell & Nikki pjevali su 'Running Scared' i predstavili Azerbeidžan. Prošle je godine upravo Azerbeidžan bio među favoritima Eurosonga. Na kraju su bili peti na natjecanju. 

Loukas Yiorkas i Stereo Mike u polufinalnu su večer unijeli malo rapa. Grčku su predstavili pjesmom 'Watch My Dance'.

U finale idu: 

1. Srbija: Nina - 'Čaroban'

2. Litva: Evelina Sašenko - 'C’est ma vie'

3. Grčka: Loukas Yiorkas feat. Stereo Mike - 'Watch My Dance'

4. Azerbeidžan: Ell & Nikki - 'Running Scared'

5. Gruzija: Eldrine - 'One More Day'

6. Švicarska: Anna Rossinelli - 'In Love For a While'

7. Mađarska: Kati Wolf - 'What About My Dreams?'

8. Finska: Paradise Oskar - 'Da da dam'

9. Rusija: Alexej Vorobjov - 'Get You'

10. Island: Sjonni’s Friends - 'Coming Home'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 295
VIDEO

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'
PORUKA HEJTERIMA?

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'

Glumicu je nedavno kritizirala holivudska producentica Carol Baum. Unatoč negativnim komentarima, Sydney je uživala s prijateljima u Meksiku
Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba