Show

Komentari 28

Klapa Rišpet: 'Cijenimo žene, ali ih u našoj klapi neće vidjeti'

Klapa Rišpet: 'Cijenimo žene, ali ih u našoj klapi neće vidjeti'

Kozomara nema velikih želja gdje bi posebno volio nastupiti, najdraže mu je u Hrvatskoj, no zato si je dugo vremena priželjkivao koncert u KD Vatroslava Lisinskog, a ta će mu se želja uskoro ostvariti

Dosad smo snimili tri dueta: s Mišom Kovačem, Jelenom Rozgom i Doris Dragović. Ovoga trena zaista nemam ideju za idući duet. Možda sada priželjkujemo suradnju s nekim glazbenikom izvan naše države ili nekim instrumentalistom, rekao nam je skladatelj i osnivač klape Rišpet Pero Kozomara (54).

Dok se glazbeniku ta želja ne ostvari, trenutačno ga uveseljava nova pjesma “Bojim se” koju je klapa Rišpet ovih dana objavila, a Pero, kaže, smatra da je za njega ovo njihova najbolja pjesma koju su do sada snimili.

- Nisam siguran jesam li previše subjektivan oko pjesme, ali zaista je jako volim. Govori o neizmjernoj ljubavi muškarca i žene. Tematika može zvučati i pomalo banalno, no pjesma joj pristupa na autentičan i iskren način - objašnjava skladatelj.

Iako u ljubavi nema problema jer je u sretnom braku, Pero ističe kako ga je najviše strah bolesti njegove obitelji i njega. No glazbenik se trenutačno osjeća zdravo, pa je spreman za koncerte. Nema velikih želja gdje bi posebno volio nastupiti, najdraže mu je u Hrvatskoj, no zato si je dugo vremena priželjkivao koncert u KD Vatroslava Lisinskog, a ta će mu se želja uskoro ostvariti.

- Konačno ćemo u travnju iduće godine proslaviti osam godina klape Rišpet te ćemo imati veliki samostalni koncert sa svojim gostima - otkriva nam Pero.

S godinama postojana glazbene skupine skladatelj je sve manje kritičniji u svoj rad jer je, kako je rekao, sigurniji u sebe te mu je vokal sve bolji s godinama. Dodao je da je to tako jedino ako glazbenici paze svoj vokal. Iako osnivač klape voli surađivati s pjevačicama, u sastavu klape dugoročno ne može zamisliti suradnju sa ženskim vokalom.

- Rišpet je ipak muška klapa, ali povremeno rado napravimo glazbenu suradnju s nekim pjevačicama koje volimo i cijenimo - kaže Kozomara, kojeg s kolegama iz klape nerijetko možemo vidjeti u odijelima, koja su im, kake, tradicionalna klapska odora u kojoj se osjećaju ugodno.

VIDI OVO! Neki su puni sebe, a neki ljubomorni: Ovih 6 znakova zodijaka potajno mrze sve oko sebe, jeste li vi jedan od njih?

Najčitaniji članci