Obavijesti

Show

Komentari 0

Kojoti headlineri drugog dana festivala Brijačnica u Zagrebu

Kojoti headlineri drugog dana festivala Brijačnica u Zagrebu
1

Najveći hrvatski zimski festival Brijačnica 28. siječnja 2017. na pozornicu vraća legendarne Kojote, koji nisu svirali više od 15 godina

VIDEO

Jedina poznata grupa iz 90-ih koja dosad nije napravila povratničku turneju, sljedeće godine publici će ponovno odsvirati hitove "Sto milja daleko od nje", "Razuzdan i lud", "Izgubljen u svemiru", "Hodala je pola metra iznad zemlje", "Zajaši zmaja", "Halucinacija" i "Trese, lupa, udara". 

Osim Kojota, drugi dan Brijačnice uveličat će Jonathan, Mašinko, Discohernia te Oružjem protiv otmičara, a festival će u prosincu zaključiti lineup jednim od najvećih rock bendova u regiji.

Jedni od nositelja Fiju-briju generacije u drugoj polovici 90-ih osnovani su 1992. godine, a utemeljio ih je Davor Viduka. Bend Kojoti će nastupati u svojoj najjačoj postavi Davor Viduka (gitara), Alen Marin (vokal), Vanja Marin (bas), Bobo Gruičić (bubanj), s gostima iznenađenja. Bend je u svojoj karijeri objavio tri studijska albuma za Dancing Bear, "Kojoti" (1995.), "Halucinacija" (1996.) i "Sex Disko Kung Fu" (1998.). Prestali su sa radom 2000. godine, a prvi pravi povratnički koncert imat će u zagrebačkom Boćarskom domu 28. siječnja sljedeće godine.

Jonathan su već dobro poznato ime na domaćoj sceni, a nakon što su napunili sve velike klubove doljem Hrvatske i regije, stižu na Brijačnicu! Bend je imao prvi koncert prije nego im je objavljena iti jedna pjesma, prošle godine su napunili Veliki pogon Tvornice kulture, a zahvaljujući svom besprijekornom zvuku oduševe publiku gdje god se pojavili.

Osim Kojota i Jonathana, drugog dana Brijačnice nastupaju i jedni od najpopularnijih punkera na domaćoj sceni - Mašinko. Albumi ovog benda već se svrstavaju među prave klasike, a aktivno nastupaju od početka 2010. godine. Skupa s bendom Debeli Precjednik nedavno su objavili split album "Godina majmuna/Majmun Godine", a na Brijačnici će odsvirati svoje najveće hitove.

Discohernia je bend koji svoju glazbu opisuje kao psihodelični punk, rock, noise, disco, funky, jazz, trance bez šestžičane gitare, a kako zaista zvuče, publika će sama moći procijeniti posljednjeg vikenda siječnja. Poveznica ovog trija je punk, a iako su svi članovi benda publici poznati od ranije, zajedno u postavi Discohernije sviraju od 2013. godine.

Nedjeljko Mikac - Cak na basu, Aljoša Reljić na bubnjevima i Stipe B. Mađor na trubi dijelit će pozornicu s najpopularnijim imenima domaće rock scene.

Oružjem protiv otmičara aktivno djeluju domaćim pozornicama još od sredine 90-ih, a osnovali su ih Nikola Pavković, Draga Antov, Dragana Mrkajić i Goran Savić. Od samih početaka do danas objavili su pet studijskih albuma, raspali su se i ponovno okupili, a nedavno su najavili novi album za 2017. godinu. 

Pips, Chips & Videoclips, Le Cinema, Gatuzo, Čao Portorož i Straight Mickey and the Boyz već su ranije najavljena imena za prvi dan Brijačnice, a ulaznice za festival i za pojedinačne dane su već u prodaji. Dnevne ulaznice su 65 kuna u pretprodaji i 85 kuna na dan, dok festivalske ulaznice možete nabaviti po cijeni od 110 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice
Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba