Obavijesti

Show

Komentari 4

Koncert za stipendiranje djece iz udomiteljskih obitelji i dječjih domova: Žele na faks, pomozite

Koncert za stipendiranje djece iz udomiteljskih obitelji i dječjih domova: Žele na faks, pomozite
3

Od 2008. su osigurana sredstva za više od 200 stipendija i omogućeno fakultetsko obrazovanje mladih ljudi koji su po završetku srednje škole morali napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji

VIDEO

U Hrvatskoj svake godine nekolicina djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole, jer strahuju kako dalje. Upravo je iz tog razloga 'Rotary club Zagreb Kaptol' pokrenuo jednu od najuspješnijih i najdugovječnijih akcija - Korak u život.

Akcija je započela 2008. godine te se od tada svake godine osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje. Od početka akcije osigurana su sredstva za više od 200 stipendija, a uz 'Rotary club Zagreb Kaptol' u akciju su uključene najveće hrvatske kompanije. Uz njih, svojim su aktivnim sudjelovanjem akciju podržala i mnoga imena hrvatskog sporta, glazbe i kulture.

U petak, 10.09.2021. s početkom u 20:30 sati u Galeriji Klovićevi dvori nastupit će Borna Šercar’s Jazziana Croatica feat. LADO u sklopu akcije 'Korak u život' namijenjen prikupljanju sredstava za pomoć djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji. Svaki kupac ulaznice dobiva na dar originalnu grafiku hrvatskog slikara Vatroslava Kuliša otisnutu za ovaj koncert.

'Jazziana Croatica' projekt je s kojim Borna Šercar djeluje već više od deset godina, vrlo uspješno spajajući razne žanrove glazbe, a ponajviše djelujući kao pokretač jazz scene i općenito trenda očuvanja postojećih vrijednosti i pronalaska novih. U tom smislu neminovna je bila suradnja s LADOM kao trajnim i neprikosnovenim simbolom vrijednosti tradicije i kulture. No, cilj spajanja Jazziane Croatice i LADA nije puko obrađivanje postojeće tradicionalne glazbe i nanošenja novih kolorita na i tako vrijedan etnos i melos Hrvatske, već stvaranje sasvim nove vrijednosti koja nije dio 'mainstreama', u kojem se uglavnom sve reciklira i obrađuje bez posebne dodane vrijednosti.

Ideja je stvoriti novi smjer, jedinstvenu hibridnu formu u kojoj bi se ispreplelo tradicionalno pjevanje Ladarica i otvorena jazzistička forma Jazziane u suzvučju, te se time prožela novom svježinom.

Stavros na koncert došao sa slomljenom nogom: 'Zbog ovog bi ustao i sa samrtne postelje...'
Stavros na koncert došao sa slomljenom nogom: 'Zbog ovog bi ustao i sa samrtne postelje...'

Početak suradnje Jazziane i LADA bila je pjesma 'Vještice s Kleka' koja obrađuje legendu o divu Kleku i vješticama koje ga bude. Spot je režirao Zdenko Bašić, a glazbu, tekst i instrumentalno-vokalni aranžman napisao Borna Šercar. Koncept nastavka suradnje i projekta bio bi „pričanje“ drugih poznatih, ponekih i zaboravljenih priča i legendi (Legenda o Veroniki Desiničkoj, Kosjenka, Legenda o Ružici gradu...), i to kroz koreografije i kostimografiju (ne nužno nošnje, već kostimi zanimljivih detalja ovisnih o konkretnoj priči) za pjesme u kojima nastupaju Ladarice.

Skladbe, tekstove i aranžmane potpisuje Borna Šercar, a izvođači su: LADO (6 Ladarica), gosti svirači iz LADA (Stjepan Večković, Mladen Kosovec, Marko First...) i Jazziana Croatica. Valja napomenuti da se koncert neće održati ako bude padala kiša.

Ulaznice su dostupne na: https://www.ulaznice.hr/web/event/38/8778

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama