Show

Komentari 4

Konobarila je i prodavala robu, a s princom je studirala: Mislili su da je on nikad neće oženiti...

Konobarila je i prodavala robu, a s princom je studirala: Mislili su da je on nikad neće oženiti...

Kate Middleton postala je prva pučanka koja se udala za budućeg kralja Velike Britanije, ali put do palače nije bio lagan. Ismijavali su je zbog zanimanja njene majke i govorili joj da je princ zapravo ne želi

Vojvotkinja i vojvoda od Cambridgea, Kate Middleton (39) i princ William (38) danas slave 10. godišnjicu braka, što su obilježili fotografijama na Instagramu gdje izgledaju sretniji nego ikad.

POGLEDAJTE VIDEO:

Njihova veza započela je na sveučilištu u Škotskoj gdje je Kate i upoznala mladog princa. Kate je studirala povijest umjetnosti, a William povijest umjetnosti i geografiju. Princu je Kate zapela za oko kad ju je ugledao na modnoj pisti humanitarne zabave za koju je Kate pristala biti model.

Na sveučilištu su William i Kate bili cimeri. Živjeli su u kući sa još dvoje prijatelja dok je ona studirala i paralelno radila kao konobarica.  

Kate je bila i odlična sportašica. Naime, trenirala je hokej na travi i bila kapetanica ženskog tima. Nakon fakulteta kratko se zaposlila kao asistentica prodaje u trgovini odjeće.

Mediji su otkrili njihovu vezu 2004. godine kad su ih paparazzi uhvatili na skijanju. Od tada je vojvotkinja bila na meti medija i tračeva ogorčenog plemstva.

Rugali su joj se zbog toga što nije bila dio aristokracije i zbog toga što joj je majka po zanimanju bila stjuardesa. Plemstvo je očekivalo od Williama da će izabrati neku djevojku iz plemićke obitelji, a mediji su komentirali da je princ samo zavlači i da je nikad neće uzeti za ženu. Zbog konstantnog pritiska javnosti par je na kratko prekinuo 2007. godine.

Pomirili su se ubrzo nakon toga, a zbog dugogodišnje veze bez zaruka, mediji su Kate dali podrugljiv nadimak Waity Katie (Katie koja čeka).

William ju je ipak odlučio zaprositi 2010. godine na safariju u Keniji, a godinu dana nakon imali su raskošno vjenčanje koje je radi svoje gledanosti ušlo i u Guinnessovu knjigu rekorda.

Na dan vjenčanja, kraljica Elizabeta II. podijelila im je titule vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, grofa i grofice od Strathearna i baruna i barunice od Carrickfergusa.

Par je 2013. dobio svoje prvo dijete, princa Georgea, koji je treći u liniji nasljeđivanja britanskog potomstva. Kasnije su dobili još dvoje djece: princezu Charlotte 2015. i princa Louisa 2018.

Najčitaniji članci