Obavijesti

Show

Komentari 5

Kopirala nastup Ukrajine: 'To je plagijat, čak im je i haljina ista'

Kopirala nastup Ukrajine: 'To je plagijat, čak im je i haljina ista'
13

Dvije polufinalne večeri Eurosonga su iza nas, a 20 zemalja izborilo je mjesto u finalu. Moldavija nije prošla dalje, a mnogi gledatelji uočili su sličnosti između tog nastupa i onog iz 2011., kada je nastupala Ukrajina...

VIDEO

Nakon druge polufinalne večeri Eurosonga, mjesto u finalu osiguralo je deset zemalja: Sjeverna Makedonija, Nizozemska, Albanija, Švedska, Rusija, Azerbajdžan, Danska, Norveška, Švicarska i Malta. Hrvatska se nije plasirala dalje, kao ni Moldavija.

Ipak, nastup Moldavije nije ostao nezapažen. Gledatelji su primijetili mnoge sličnosti s nastupom Ukrajine, koju je 2011. predstavljala Mika Newton (33) s pjesmom 'Angel'. Nastup ove zemlje bio je specifičan jer je pjevačica na pozornici imala umjetnicu koja je tijekom cijele pjesme crtala pijeskom.

Ova vrsta umjetnosti očito se svidjela Moldaviji, jer je njihova ovogodišnja predstavnica Anna Odobescu (27) na pozornicu 'dovela' umjetnicu koja također crta pijeskom.

Gledateljima ovakva sličnost nije mogla promaknuti, a neki misle da je Moldavka kopirala Ukrajinku ne samo scenskim nastupom, već i izgledom.

'Ovo je plagijat Ukrajine iz 2011.', 'Moldavija ovaj put nije bila originalna', 'Apsolutna kopija nastupa pjesme 'Angel' iz 2011.', 'Čak im je i haljina ista', samo su neki od komentara obožavatelja Eurosonga.

Za razliku od Moldavije, Ukrajina se tada plasirala u finale te osvojila visoko četvrto mjesto.

Podsjetimo, u subotu će u finalu nastupiti 26 zemalja. Pored spomenutih 10 zemalja, pjevat će predstavnici koji su prošli u prvoj polufinalnoj večeri: Grčka, Bjelorusija, Srbija, Cipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija. Njima će se pridružiti prošlogodišnji pobjednik Izrael, kao i pet 'velikih' zemalja: Njemačka, Italija, Francuska, Španjolska i Velika Britanija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:21

ROĐENJE SINA GA JE DOKRAJČILO? Meghan sad mora biti jaka, Harry se slomio

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac