Show

Komentari 12

Kraljica Elizabeta i princ Filip bit će sami za Božić i neće ga slaviti

Kraljica Elizabeta i princ Filip bit će sami za Božić i neće ga slaviti

Posljednji puta kada se dogodila ovakva raritetna situacija bilo je prije više od 70 godina. Par je tada bio sam na Malti. Elizabeta je ostavila jednogodišnjeg Charlesa u Velikoj Britaniji te otputovala suprugu

Najstariji članovi britanske kraljevske obitelji, kraljica Elizabeta II (94) i njezin suprug princ Filip (99), Božić će po prvi puta još od 1949. dočekati sami, bez ikoga od svojih potomaka te blagdanskih ceremonija. Donijeli su tu odluku, dakako, u duhu pandemijskih mjera, prenose britanski mediji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iako su Britanci u svoj lockdown krenuli nešto ranije nego mi te očekuju kako će za blagdane imati komotniju situaciju te da druženja neće biti zabranjena, nisu kraljica i princ ništa željeli riskirati, čini se.

Posljednji puta kada se dogodila ova raritetna situacija, iskopali su pedantni povjesničari, bilo je 1949. godine, a par je tada bio sam na Malti. Elizabeta je ostavila jednogodišnjeg Charlesa u Velikoj Britaniji te otputovala na Maltu suprugu, koji je tada služio u mornarici. 

FILE PHOTO -  File photo of Britain

Kraljica je već najavila i kako neće prisustvovati ovogodišnjoj Božićnoj misi, no snaći će se već nekako u privatnoj kapelici svog dvorca Windsor. 

Najčitaniji članci