Obavijesti

Show

Komentari 12

Kraljica je preživjela izdaju sina pa će nekako i onu Harryjevu

Kraljica je preživjela izdaju sina pa će nekako i onu Harryjevu
11

Meghan kaže kako joj nije jasno zašto je kraljevska obitelj mislila da će ona i Harry šutjeti o iskustvima koja su im priuštili dok su živjeli u Londonu. Smatrali su ovo dobrim tajmingom za progovoriti o svemu

VIDEO

Iako je prije desetak dana rekao da se preko Zooma često čuje s bakom, kraljicom Elizabetom II., i djedom, princom Philipom, te da su praunuku Archieju poslali za rođendan pekač za palačinke, teško se oteti dojmu da je Harry gadno pokvario odnose s ostatkom obitelji.

POGLEDAJTE VIDEO: Meghan i Harry u ratu s dvorom

Pokretanje videa...

Harry i Meghan 01:34

Izvori iz palače već javljaju da su njegov brat, princ William, i supruga Kate Middleton šokirani najavom intervjua koji će se u nedjelju emitirati u Americi, a u ponedjeljak u Velikoj Britaniji i ostatku svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tajming razgovora najteže će pasti upravo kraljici Elizabeti II. jer je 94-godišnja monarhinja prije desetak dana otpratila supruga, 99-godišnjeg princa Philipa, u bolnicu, koji je ovih dana imao i operaciju srca. Zbog toga mnogi smatraju kako bi bilo dobro da ih se poštedi dodatnog nerviranja. No Harry i Meghan očito su odlučili kako je sad najbolje vrijeme za intervju unatoč mnogim upozorenjima da bi im se to moglo obiti o glavu.

FILE PHOTO: Britain

Još prije godinu dana, kad se saznalo da namjeravaju napustiti kraljevsku obitelj i ostatak života provesti u SAD-u, ova je odluka iz temelja promijenila dotad bliski odnos između Harryja i Williama.

William, kao drugi u redu za kraljevsku krunu, svoj je život potpuno podredio služenju kraljici. Njegov život nimalo nije iskakao iz kolosijeka, čak ni u tinejdžerskoj dobi, i unatoč smrti majke. Živio je uzorno i jedino što je potaknulo tabloide da preispituju njegov privatni život bilo je 2007., kad je na nekoliko tjedana prekinuo vezu s Kate Middleton. No par se ubrzo pomirio i sve je zaboravljeno. Od tada William nikad više nije stvarao skandale i moglo bi se reći da živi besprijekornim životom.

Harry je bio sasvim druga priča. Kao i sva mlađa braća u kraljevskoj obitelji, nije osjećao toliku odgovornost jer je znao da nikad neće postati kralj. U jednom razgovoru priznao je da je silno patio zbog majčine smrti i da je zbog toga odlazio na psihoterapije.

Dvor mrzi odmetnike: Diana je bila popularna, priče o preljubu nakon razvoda šokirale mnoge
Dvor mrzi odmetnike: Diana je bila popularna, priče o preljubu nakon razvoda šokirale mnoge

Dopuštao si je razne nepodopštine, pa je tako šokirao svjetsku javnost 2005. kad se na jednom partyju pojavio u košulji s kukastim križem na rukavu, misleći da je to dobar štos. Prije deset godina na Hvaru je u sitnim noćnim satima, u klubu Veneranda, skočio odjeven u bazen. Sve to za Williama bi bilo potpuno nezamislivo.

- U to vrijeme najbolje sam se osjećao u vojsci. Bio sam daleko od povećala javnosti. Osjećao sam napokon da pripadam istoj ekipi, za te momke nisam bio poznata ličnost, nisam bio princ Harry, bio sam jednostavno Harry - rekao je poslije u jednom intervjuu.

Nakon što je počeo vezu s Meghan, Harry je pokazao da je pravi muškarac. Učinio je sve da bi sačuvao vezu i zaštitio Meghan od invazije novinara i paparazza. A to je otišlo tako daleko da je zbog nje odlučio napustiti kraljevsku obitelj. Kraljica Elizabeta II., bez obzira na ljubav prema unuku, ostala je dosljedna i vjerna tradiciji dvora, do koje je držala cijeli život i tome podredila čak i obitelj.

Coronavirus - Wed Jul 1, 2020

Nakon mnogih sastanaka s princom Charlesom, Williamom, svojim suprugom Philipom i Harryjem, donijela je tešku odluku. Dopustila je Harryju i Meghan da napuste kraljevsku obitelj, ali im je oduzela sve privilegije. Oslobodila ih je i kraljevskih obaveza da u njezino ime budu pokrovitelji raznim događanjima i dobrotvornim ustanovama i da u njezino ime putuju svijetom.

Ona sama nikad nije oprostila svom stricu, kralju Edwardu VIII., koji je nakon deset mjeseci vladavine abdicirao 1936. zbog ljubavi prema rastavljenoj pučanki Wallis Simpson. Odustajanje od kraljevske obitelji jedan je od najvećih grijeha. I sama je u braku s Philipom doživjela mnoga poniženja kao supruga. Udala se za njega 20. studenog 1947. kad je imala 21 godinu. Pet godina kasnije, nakon smrti svog oca, kralja Georgea VI., okrunjena je za kraljicu, a suprug Philip teško je podnio činjenicu da će joj od tog trenutka biti stalno u sjeni. Šarmantan, duhovit i obrazovan, bio je pravi magnet za žene, pa je Elizabeta II. morala otrpjeti njegovu nevjeru.

Britain

Ali bila je toliko disciplinirana da je sve to podredila svojoj tituli i strogim pravilima dvora. Razvod nikad nije bio opcija. Brak se ipak održao i Philip bi se uvijek vraćao supruzi, a u braku su dobili najprije sina Charlesa – Williamova i Harryjeva oca, pa princezu Anne, a zatim princa Andrewa i 1964. sina Edwarda.

Kraljevsku obitelj često su potresali skandali, a najveći je zasigurno razvod princa Charlesa od Lady Di, a zatim i njezina pogibija u autu u kojem je bila s tadašnjim partnerom Dodijem Al Fayedom.

Budući da Diana više nije bila članica kraljevske obitelji, Elizabeta II. i dvor odlučili su pokopati je bez kraljevskih počasti, no pod pritiskom javnosti na kraju je Lady Di, kao majka budućega kralja Williama, ipak imala kraljevski ispraćaj. Drugi veliki skandal kraljici je priredio sin Andrew. Prije dvije godine otkrilo se da je prijateljevao s pokojnim milijarderom i predatorom Jeffreyem Epsteinom, koji mu je organizirao orgije s maloljetnicama. Nakon otkrivanja skandala dvor je preko noći izbrisao Andrewovu web stranicu, a on je netragom nestao iz javnosti.

Kraljica Elizabeta II., kao najdugovječnija monarhinja, koja je na vlasti već 69 godina, i dalje je čvrste ruke i hladne glave, i jednako rezolutno rješava visoku politiku kao i obiteljske probleme. Njezinim stopama ide i princ William, koji najprije nije ozbiljno shvatio Harryjevu odluku, a kad je vidio da je njegov mlađi brat nepokolebljiv u namjeri da se preseli s obitelji na drugi kontinent, zahladio je s njim odnose. Jedino njihov otac Charles ima razumijevanja za mlađeg sina budući da je svjestan i vlastitih grijeha. Varao je Lady Di sa sadašnjom suprugom Camillom Parker od prvog dana braka.

FILE PHOTO: PRINCESS OF WALES LOOKS TOWARDS HUSBAND CHARLES AT BANQUET AT AJUDA PALACE IN LISBON.

Zbog toga se ispovijed Harryja i Meghan s nestrpljenjem iščekuje u cijelom svijetu, a najviše u Buckinghamskoj palači, koja sigurno već ima pripremljen odgovor. 

Američku mrežu CBS taj će dvosatni razgovor koji su Meghan i Harry dali Oprah Winfrey (67), navode izvori dobro upućeni u ugovor, koštati između sedam i devet milijuna dolara, što je između 44,5 i 57,2 milijuna kuna.

Harry i Meghan otvoreno u ratu s dvorom: 'Ne mogu ni zamisliti kroz što je prošla moja majka...'
Harry i Meghan otvoreno u ratu s dvorom: 'Ne mogu ni zamisliti kroz što je prošla moja majka...'

Nakon što su otkupili prava od Winfreyine produkcijske kuće Harpo Productions, CBS je dobio licenciju i imao mogućnost prodati intervju diljem svijeta. Što je i učinio. U Hrvatskoj će se također moći pogledati, u ponedjeljak u 19.30 na RTL-u, a unatoč vrtoglavoj cifri, Meghan i Harry navodno neće dobiti ni lipe. Tako barem navode strani mediji. Osim što CBS sada dobro zarađuje prodajom licencije, zaradit će i od naplaćivanja reklama tijekom intervjua. Za 30 sekundi traže čak 2,2 milijuna kuna. 

Harry and Meghan expecting second child
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju