Show

Komentari 5

Kraljica otkazala tradicionalni predbožićni ručak s obitelji

Kraljica otkazala tradicionalni predbožićni ručak s obitelji

Ova tradicija za mnoge je Britance središnji događaj za vrijeme blagdana jer imaju mogućnost vidjet članove kraljevske obitelji na misi i družiti se s njima

Kraljica Elizabeta II (95) je odlučila otkazati tradicionalni predbožićni ručak s ostalim članovima kraljevske obitelji zbog straha od porasta broja slučajeva COVID-a u Velikoj Britaniji, javlja Sky News.

Odluka je donesena iz predostrožnosti jer bi mogla ugroziti božićne aranžmane članova obitelji.

Ova tradicija se inače obilježava tjedan dana prije Božića kada kraljica poziva proširenu kraljevsku obitelj u Buckinghamsku palaču na ručak. Ovakav tip svečanosti način je da se cijela obitelj Windsor okupi uoči velikog dana.

Kraljevska obitelj okuplja se na kraljičinom imanju u Norfolku, a za mnoge u Velikoj Britaniji središnja točka kraljevske blagdanske sezone predstavlja dolazak obitelji u crkvu na božićno jutro.

Građani se tradicionalno okuplja oko crkve i gleda dolazak i odlazak članova kraljevske obitelji, a nakon mise djeca daruju cvijeće kraljici dok se ostatak kraljevske obitelji prošeće među gomilom ljudi kako bi ih pozdravili. 

Najčitaniji članci