Show

Komentari 19

Kreću kina: Bit će manje mjesta, ali cijene karata ipak ostaju iste

Kreću kina: Bit će manje mjesta, ali cijene karata ipak ostaju iste

Tko prije kupi ulaznicu na projekciju ne mora dolaziti mnogo prije početka. No oni koji žele kupiti hranu i piće trebaju doći 15 minuta ranije. Kapacitet dvorana je reduciran, pa će i gužve biti manje, objavili su iz CineStara

Triler “Bijesan” s Russellom Croweom, romantičnu glazbenu priču “Još uvijek vjerujem”, horor “Brahms: Dječak II” i dva animirana filma, “Naprijed” te “Kapetan Sabljozubi”, prikazivat će od četvrtka u Cinestaru. Pet mjeseci bila su zatvorena kina zbog epidemije korona virusa.

Za ponovno otvaranje najavljuju bogat filmski program, no detaljnog rasporeda projekcija na njihovim stranicama još nema. Prije nekoliko dana Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u suradnji s Ministarstvom kulture pripremio je preporuke o mjerama zaštite u kinima.

- Kapacitet dvorana bit će limitiran, a on-line sustav prodaje ulaznica blokirat će prodaju jednog sjedala između dvije različite grupe gledatelja. Tako će posjetitelji oni koji kupuju ulaznice zajedno moći i sjediti zajedno, ali će od prvih susjeda biti odvojeni praznim sjedalom lijevo i desno - objavili su iz CineStara.

Dodaju kako će i raspored projekcija biti prilagođen zaštiti posjetitelja: bit će više vremena između početaka i završetaka filmova kako bi se u predvorjima smanjio broj ljudi i lakše osigurao preporučeni razmak od 1,5 metara.

- Tko prije kupi ulaznicu na projekciju ne mora dolaziti mnogo prije početka. No oni koji žele kupiti hranu i piće trebaju doći 15 minuta ranije. Kapacitet dvorana je reduciran, pa će i gužve biti manje - rekli su.

Zbog situacije s pandemijom uveli su kupnju najpopularnijih menija on-line, pa ih možete kupiti kad i ulaznice, a u kinu se samo preuzme, bez plaćanja. Novost je i vođenje evidencije posjetitelja.

- Evidencija onih posjetitelja koji kupuju on-line je automatska, putem e-mail adrese, zato što na nju dobivaju potvrdu o kupnji. Oni koji će karte kupovati na blagajni morat će ostaviti broj telefona. Podatke ćemo prema preporuci čuvati dva tjedna - pojasnili su iz Blitz-CineStara.

Dodaju kako su sve njihove dvorane spremne za rad, no hoće li u svima biti projekcija, ovisi o tome koliko će filmova prikazivati i o broju posjetitelja. U razdoblju u kojem nisu radili neke dvorane u Zagrebu i Splitu su obnovili ili preuredili.

- Cijene ulaznica zasad nismo mijenjali i bit će jednake kao prije zatvaranja zbog epidemije - obećavaju.

Koliko će stajati karte, ovisit će, kao i dosad, o terminu prikazivanja, danu u tjednu, vrsti projekcije i posebnosti mjesta za sjedenje.  

- Jeftinije ulaznice su srijedom, za matineje te u obiteljskom paketu. Prije smo često organizirali akcije i dane kad su ulaznice jeftinije, pa će tako biti i ubuduće. Imamo i Loyalty Club s povoljnijim ponudama - pojasnili su nam.

Upit o ponovnom početku projekcija i eventualnim novim pravilima poslali smo i Cineplexxu, no nisu nam odgovorili, a informacija nema ni na internetu. Navodno otvaraju 26. kolovoza. 

Najčitaniji članci