Plavi tim je u par jela koristio muškatni oraščić, jer su smetnuli s uma da je mladenka alergična na orašaste plodove. Srećom, imali su i namirnica i vremena ponovno napraviti jela
Kuhali za svadbu i zaboravili na alergiju mladenke: Plavi tim u MasterChefu grubo pogriješio
Na bajkovitom imaju Luna, kandidate MasterChefa dočekao je mladi par za koji su natjecatelji, podijeljeni u timove, morali pripremiti svadbeni degustacijski menu od pet sljedova – riblji carpaccio, gazpacho juha, rižoto od povrća, biftek wellington i voćni tart.
Ivan Temšić, koji je dobio priliku biti vođa tima izabrao je crvenu pregaču za svoj tim i za vođu suparničkog tima Roka Kulušića-Nerala.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Ivanov izbor iznenadio je Goranu Milaković koja je očekivala da će Ivan izabrati nekog starijeg za vođu suparničkog tima, a onda je nju Roko izabrao za sucheficu kazavši da u nju ima povjerenja. U Ivanovom timu su osim Tomislava Markovića koji je bio suchef kuhali i Frano Kekez, Karmen Jurčić i Zvjezdana Posavec. Boje plavog tima osim Roka i Gorane branili su Ana Antunović, Željka Bleuš i Ema Baniček.
- Vjerujem u žensku snagu i mislim da je to temelj pobjede i uspjeha - komentirao je Roko svoj ženski tim.
Svečana jela koja su pripremali 120 minuta, osim žirija – Stjepana Vukadina, Melkiora Bašića i Damira Tomljanovića, kušali su i ocijenili i mladi par koji se sprema uploviti u bračne vode – Marta i Karlo.
- Čini mi se sve više-manje jednostavno osim bief welingtona. Jeo sam ga, ali nisam ga nikada radio. Za tartove i slatko ne brinem, jer uzeo sam Željku - rekao je Roko.
- Prvi put se susrećem s kuhanjem za vjenčanje - priznala je Gorana.
U dućanu su oba tima uzela podosta pistacije i već osmislili što će s njima pripremati. Međutim, kada su stigli na imanje, čuli su da je mladenka alergična na orašaste plodove.
- Potonuli smo jer smo zamislili nešto s pistacijom, a onda smo saznali da to ne možemo koristiti - rekla je Željka dodavši da obožava orašaste plodove i da je po njezinom mišljenju desert kompletan tek kad ih ima.
- Natrpali smo se svakako u dućanu s pistacijama i pretpostavili smo da ćemo ih koristiti naročito u desertu - kazao je Ivan..
Karmen je u crvenom timu najviše bila zadužena za tart, ali tijesto joj nije uspjelo. Stoga je Zvjezdana preuzela tijesto za tart, a Karmen njezinu juhu gazpaco. Tomislav je standardno bio zadužen za pripremu mesnog jela. Plavi tim pokušao je dobiti snažniji okus gazpaca pa su zaboravivši da je mladenka alergična na orašaste plodove u juhu stavili muškatni praščić.
- Pokušala sam sa začinima dobiti dubinu okusa u gazpacu i dodala sam muškatni oraščić. U tom trenutku nisam ni shvatila da radim grešku - ispričala je Ana.
Nakon toga je i Roko izribao muškatni oraščić u kremu od karfiola. Kad je shvatio što je napravio pozvao je u pomoć Goranu. Shvatili su da s obzirom na to da su muškatni oraščić stavili u više jela, sve moraju napraviti iznova. Vremena su i imali dovoljno, ali pitanje je bilo imaju li dovoljno namirnica pripremiti sve iznova. Na sreću, ukoliko im je nešto i nedostajalo to se nije previše primijetilo na finalnom proizvodu.
Prilikom prezentacije svojih jela mladom paru i žiriju, Roko je primijetio da je Ivan bolje prezentirao jelo svog tima, ali goste je više zanimao okus.
POGLEDAJTE VIDEO: 24 PITANJA S MELKIOROM