Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
4 komentara

Glumica se prisjetila: 'Sumnjali su da imam smrtonosni virus'

Glumica Kurtela se osvrnula na trenutnu situaciju kada su ljudi zabrinuti zbog korone virusa koji je stigao i u Hrvatsku pa se prisjetila trenutka kada su liječnici sumnjali da boluje od smrtonosnog SARS-a

Foto: Instagram
4 komentara

Glumica Petra Kurtela (37) prisjetila se trenutaka koje je proživjela prije sedam godina. Proživljavala je, kaže, noćnu moru kada su liječnici sumnjali da je zaražena smrtonosnim SARS-om, međutim sumnje su srećom bile brzo otklonjene. Agonija koju je prolazila urezala joj se u sjećanje, a svoje je iskustvo podijelila s obožavateljima na društvenim mrežama u jeku panike o korona virusu. 

HRVATSKI BIVŠI TOP MODEL Šalinović iz Milana: Kao da je apokalipsa. Pale sam na svijetu

- Malo o trenutku kad sam mislila da sam zaražena smrtonosnim virusom. Godina 2003. je. Nema smartphonea, Fejsa, Instagrama, mislim čak ni YouTubea, ali zato je tu SARS. Kad kažem tu, mislim na Daleki istok gdje sam tad radila. Noć je i moja me bookerica odvukla u obližnju bolnicu. Sa mnom se ponudila ići i Beth, moja nova cimerica koja je u Taipei stigla tek prije koji dan. Prvi pregled se odvija brzo i za tren me grupica zabrinutih doktora izvlači kroz stražnja vrata bolnice, nabivši mi masku kroz koju je bilo gotovo nemoguće disati. Zabrinute kose oči virile su im kroz maske iz kojih se čulo mrmljanje na kineskom - započela je Petra svoju objavu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😷Malo o trenutku kad sam mislila da sam zaražena smrtonosnim virusom😷 2003. je. Nema smartphone-a, Fejsa, Instagrama, mislim čak ni YouTube-a, ali zato je tu SARS. Kad kažem tu, mislim na Daleki istok gdje sam tad radila. Noć je i moja me bookerica odvukla u obližnju bolnicu. Sa mnom se ponudila ići i Beth, moja nova cimerica koja je u Taipei stigla tek prije koji dan. Prvi pregled se odvija brzo i za tren me grupica zabrinutih doktora izvlači kroz stražnja vrata bolnice, nabivši mi masku kroz koju je bilo gotovo nemoguće disati. Zabrinute kose oči virile su im kroz maske iz kojih se čulo mrmljanje na kineskom. Beth su odmaknuli par metara dalje. Nakon dvadesetog “What is going on?” jedan me doktor pogledao i sasvim suzdržano izustio: “We believe you might have SARS”. Odvode me u neki kontejner, grlim rendgen po kojem kapa suza za suzom. Opraštam se od života prislonjena na tu hladnu spravu i zamišljam kako umrem sama tu na kraju svijeta. Prebacuju me u posebnu prostoriju, vade krv, daju infuziju i ubrizgavaju čuda u venu. Nisam pitala što. Čekam nalaze dok me bookerica pozdravlja riječima: “Sutra u osam imaš job, nismo i ne možemo ga otkazati.” A sve to vrijeme uz mene sjedi Beth, malo razgovara sa mnom da me odvrati od svega, malo čita knjigu kako bi me pustila da utonem u tišinu. Dva dana se poznajemo, a ona sjedi tu u pol noći i čuva me poput nekog anđela. Zanimljivo je kako su mi na putovanjima, a često i u životu, u najizazovnijim trenutcima pomogle gotovo nepoznate osobe, puno prije onih koje smatramo bliskima. Doktor se vratio nakon sat, dva (meni vječnost i više) i rekao: “You most likely don’t have it”. Nakon cijele katarze, napucana infuzijom i tko zna čime još, sasvim sam poletno došla do našeg stana, gdje su osim nas živjeli i najveći žohari na svijetu. Ujutro opet nisam mogla na noge. Još sam tri puta završila u bolnici od iscrpljenosti, a Beth je uvijek bila tu. Nismo se vidjele 17 godina no sve što je tad napravila za mene duboko se urezalo u moje biće. Pojele smo ručak i lijepo se napričale. Izgledamo tek koju godinu starije, tepamo si. Odlazim ispunjena i sretna, a u glavi mi je samo misao kako jednoga dana ja želim biti nečija Beth.♥️

A post shared by Petra Kurtela (@petrakurtela) on

Napisala je kako su njezinu prijateljicu i tadašnju cimericu Beth odmaknuli par metara dalje, a nakon što je ispitivala što se događa, liječnici su joj napokon rekli kako sumnjaju na SARS.

- Odvode me u neki kontejner, grlim rendgen po kojem kapa suza za suzom. Opraštam se od života prislonjena na tu hladnu spravu i zamišljam kako umrem sama tu na kraju svijeta. Prebacuju me u posebnu prostoriju, vade krv, daju infuziju i ubrizgavaju čuda u venu. Nisam pitala što. Čekam nalaze dok me bookerica pozdravlja riječima: 'Sutra u osam imaš job, nismo i ne možemo ga otkazati.' A sve to vrijeme uz mene sjedi Beth, malo razgovara sa mnom da me odvrati od svega, malo čita knjigu kako bi me pustila da utonem u tišinu - nastavila je Kurtela.

Foto: Mladost Kaštela

Beth ju je čuvala u bolnici, a doktor se vratio nakon sat, dva i rekao joj kako ipak nema SARS. Otišla je kući, ali je bila iscrpljena pa je cimerica pazila da bude sve u redu, na čemu joj je dan danas zahvalna. 

- Nismo se vidjele 17 godina, no sve što je tad napravila za mene duboko se urezalo u moje biće. Pojele smo ručak i lijepo se napričale. Izgledamo tek koju godinu starije, tepamo si. Odlazim ispunjena i sretna, a u glavi mi je samo misao kako jednoga dana ja želim biti nečija Beth - završila je glumica svoju priču.

Foto: Mladost Kaštela

Osim Petre, na korona virus koji je stigao i u Hrvatsku, osvrnuli su se i mnogi drugi estradnjaci. Neki su zabrinuti, dok drugi izbijaju šale i ne smatraju situaciju toliko ozbiljnom. 

POGLEDAJTE VIDEO:


 

 

 

 

Naši partneri pišu
Message