Obavijesti

Show

Komentari 39

'Labud' oko vrata i prorez na haljini koji je otišao u legendu

'Labud' oko vrata i prorez na haljini koji je otišao u legendu
11

Jubilarna 90. dodjela Oscara bit će u noći s nedjelje na ponedjeljak u Dolby Theatreu u Los Angelesu. Po jedan od zlatnih kipića sa sobom će kući ponijeti sretnici iz svake od 24 kategorije

VIDEO

Pripreme za filmsku noć godine u punom su jeku, a jedna od glavnih stavki svakako je odabir odjevnih kombinacija. I dok se gospoda najčešće odlučuju za varijantu klasičnog smokinga, dame su nešto smjelije.

Svaka od njih želi biti glavna na crvenom tepihu, a ako je suditi prema proteklim godinama, recept je jednostavan - što više golotinje, to više pažnje.

Legendarna Cher (71) bila je glavna zvijezda dodjele 1987., a tu titulu osigurala joj je haljina koju je izradio Bob Mackie. Smjela kreacija više je otkrivala nego skrivala, a pjevačica s dizajnerom radi i danas

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hilary Swank (43) zadivila je na crvenom tepihu 2005. svojom Guy Laroche haljinom s dubokim prorezom na leđima. Te godine osvojila je i sama zlatnog kipića za ulogu u filmu Clinta Eastwooda 'Djevojka od milijun dolara'. Ipak, njezina gola leđa su ništa prema ostalim smjelim kombinacijama dama iz svijeta bogatih i slavnih.

Sudionica reality showa 'Kućanice Beverly Hillsa' Brandi Glanville (45) potrudila se 2013. da se o njenoj pojavi na crvenom tepihu još dugo priča. Iako se kasnije našla na popisima najgore odjevenih, Brandi je bila zadovoljna publicitetom koji joj je donijela haljina koju je sama dizajnirala.

Latino diva Jennifer Lopez (48) odjenula je 2012. ultra usku i dekoltiranu Armani haljinu koja joj je istaknula obline, ali i koja nikako 'ne podnosi' grudnjak. 

Iako je na crvenom tepihu, doslovno, blistala, pjevačica i glumica je pokazala malo više no što je htjela tijekom najavljivanja pobjednika za najbolju kostimografiju. 

Ipak, ovaj odabir čini se čednim prema Versaceovoj kreaciji s dekolteom do pupka koju je odjenula za dodjelu Grammyja 2000..

Ruska manekenka Irina Shayk (32) već godinama 'pohodi' tulume nakon dodjele Oscara. Iako za Variety after party gotovo svaki put odjene provokativnu, dekoltiranu haljinu, 2015. je grudi 'pokrila' ali je otkrila golo tijelo ispod djelomično mrežaste haljine ispod koje nije imala gaćice. 

Na istom partyju u vrlo sličnoj haljini pojavila se i pjevačica Rita Ora (27). Srećom, 'do incidenta' nije došlo.

Iako je mnogo puta na Oscaru osvanula u seksi izdanjima, Angelina Jolie (42) je 2012. svojom haljinom stvorila povijest. Sve što joj je trebalo je duboki izraz do bedra te nekoliko dobrih poza u kojima ističe vitku nogu. Angelinina crna Versace haljina izazvala je val reakcija te ostaje jedna od najpoznatijih oskarovskih haljina do danas. 

Kada je Halle Berry (51) svog zlatnog kipića 2002. za ulogu u filmu 'Monster's Ball' primila u izazovnoj haljini čiji je cijeli gornji dio proziran, ljudi se nisu mogli prestati čuditi. Njena haljina koju potpisuje Ellie Saab, tada je bila 'skandalozna' iako joj je pokrivala grudi. No u usporedbi sa današnjim trendovima, Halle je bila pravo nevinašce. 

Iako nije riječ u haljini, na popisu najpamtljivijih kombinacija neizostavna je Pamela Anderson (50) koja je 2001. odlučila doći na oskarovski after party u malo 'opuštenijem' izdanju. Zvijezda 'Spasilačke službe' je svojim odabirom sablaznila i nasmijala mnoge. Da cijeli outfit bude kompletan, oko vrata je stavila blještavu golemu ogrlicu s privjeskom na kojem piše 'pimp' ('svodnik'). 

Charlize Theron (42) preklani se odlučila za najhrabriju i najizazovniju haljinu na crvenom tepihu. Osim dubokog dekoltea, glumičina haljina, koju potpisuje Dior, imala je i gola leđa, a o njenoj se haljini najviše pričalo. 

Islandska pjevačica Bjork (52) na dodjelu 2001. stigla je u haljini o kojoj se i danas priča. Riječ je o kreaciji u obliku labuda koju je izradio makedonski dizajner Marjan Pejoski. Vrhunac njezinog pojavljivanja bio je kad je pred svima 'snijela' jaje.

Fashion disasters on Oscar night

Jubilarnu 90. dodjelu Oscara pratite uživo na portalu 24sata.hr. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju