Show

Komentari 7

Laura je odrasla u domu gdje se snimao 'Sam u kući': Skrivala se od kamera, Culkin joj učio u sobi

Laura je odrasla u domu gdje se snimao 'Sam u kući': Skrivala se od kamera, Culkin joj učio u sobi

Laura je imala šest godina dok se snimao božićni klasik 'Sam u kući' u njezinom domu. Nakon snimanja kuća je postala atrakcija, svi su je željeli vidjeti. Prije osam godina njezini su roditelji tu kuću prodali

Laura Abendshien (36) odrasla je u kući u čikaškom predgrađu Winnetka u kojoj se snimao film 'Sam u kući'. Imala je šest godina dok se snimao poznati božićni film, a susrela je nekoliko članova glumačke ekipe uključujući Macaulaya Culkina (40), Kierana Culkina (38) i Joea Pescija (77).

POGLEDAJTE VIDEO: Macaulay Culkin

U britanskoj emisiji 'This Morning' ispričala je kako su ona i njezina obitelj 'trčkarali' okolo kako ih nitko ne bi uočio, a Macaulay je njezinu sobu koristio za učenje dok nije snimao. Laura tvrdi kako je kuća postala turistička atrakcija i prisjetila se legendarnih scena iz filma koje su se snimale prije 30 godina, uključujući onu u kojoj je Pesci nekoliko puta pao stepenicama ispred kuće. 

Film prati osmogodišnjeg dječaka Kevina kojeg je u filmu glumio Culkin, kojeg slučajno ostavljaju kod kuće kada njegova obitelj odlazi na božićno putovanje, a Kevin potom brani svoju kuću kada lopovi pokušavaju provaliti. 

- Sjećam se svih scena koje su snimali, naročito kada su pljačkaši pokušali prijeći s kuće na drvetu pomoću užeta u kuću, a Kevin je uže presjekao i svi su pali. A tek scena u kojoj se Joe Pesci popeo na stepenice ispred kuće i pao jer je Kevin prosipao vodu i sve se zaledilo - prisjetila se Laura u emisiji.

Za vrijeme snimanja Laura je s roditeljima morala izbjegavati kamere kako ih ne bi netko primijetio.

- Bili smo u kući gotovo čitavo vrijeme dok je trajalo snimanje. Bilo je to otprilike četiri ili pet mjeseci. Da se ne bismo pojavili na kameri, moralo smo puzati uz linije prozora iz sobe u sobu. Glumačka postava vrijeme je provodila u kući dok nisu snimali.  

Laurini roditelji, John i Cynthia, kuću su kupili osamdesetih godina, a producent John Hughes bio je zainteresiran za korištenje doma za još jedan od svojih filmova, 'Ujak Buck'. Nakon snimanja božićnog klasika 'Sam u kući' mnogi su željeli vidjeti kuću, a stvarale su se kolone automobila dok bi prolazili. John i Cynthia kuću su prodali 2012. 

- Ljudi su željeli vidjeti kuću i fotografirati je, a to nam je bilo novo. Sada sam odrasla i volim podijeliti svu tu čaroliju. Bila je to posebna kuća, tamo sam odrasla. Uspomene su ostale - zaključila je Laura. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

 

 

 

Najčitaniji članci