Obavijesti

Show

Komentari 13

Leteći cirkus Montyja Pythona ekskluzivno na Klasik TV-u!

Leteći cirkus Montyja Pythona ekskluzivno na Klasik TV-u!
4

Od 4.3., petkom, subotom i nedjeljom u 22h prikazivat će se po 3 epizode ove britanske serije poznate po nadrealističnom, netipičnom humoru!

 

Kultna humoristična serija Leteći cirkus Montyja Pythona ekskluzivno na Klasik TV-u!

Od 4.3., petkom, subotom i nedjeljom u 22h prikazivat će se po 3 epizode ove britanske serije poznate po nadrealističnom, netipičnom humoru temeljenom na asocijacijama, vizualnim gegovima i skečevima bez riječi. 45 epizoda prepune su iščašenih šala, apsurdnih situacija, ali i društvene kritike. Skupini je uspjelo oblikovati takvu vrstu humora koju je bilo praktično nemoguće svrstati u određenu kategoriju, pa je za takav humor skovan pridjev "pajtonovski".

Uz već spomenutu seriju, Klasik TV u sljedećem mjesecu donosi još 2 nove serije, 5 regionalnih premijera četvrtkom te 4 svjetska filmska klasika petkom.

Od 1.3., utorkom u 20:05h na programu je glazbeno-dokumentarna serija Ritam Balkana koja istražuje muzička blaga regije – od tradicionalnih formi do suvremenih žanrova i muzičkih stilova.

Odmah iza nje, utorkom u 21h, emitira se zabavno-dokumentarna serija Robna kuća, svojevrsna televizijska enciklopedija zajedničkog nasljeđa koja prati prve doticaje zapadne kulture početkom 50-ih godina na festivalima zabavne glazbe, zatim novi val, partizanske spektakle, uspjeh Bijelog Dugmeta, komedije Duška Kovačevića i osvajanje Kupa šampiona.

U više od 150 intervjua sudjeluju i Bata Živojinović, Dragan Nikolić, Neda Arnerić, Milena Dravić, Emir Kusturica, Zdravko Čolić, Relja Bašić, Vlada Divljan, Veljko Bulajić, Goran Bregović…

Krimi drama Hitac, 3.3. u 22h debitantski je film redatelja Roberta Orhela, u kojoj su osobito zapažene uloge odigrale dvije glavne glumice – redateljeva supruga Ecija Ojdanić te mlada i sve traženija Iva Babić. U četvrtak iza, 10.3. u 20:05h na programu je ratni film Antuna Vrdoljaka U gori raste zelen bor, koji je, po mnogima, jedan od najboljih hrvatskih partizanskih filmova. Film odlikuje uvođenje realizma u ovaj žanr, uz odbacivanje partizanske mitologije. Na Pulskom festivalu nagrađen je Velikom srebrnom arenom, Srebrnom arenom za glavnog glumca i nagradom publike Jelen tjednika VUS, a svi glumci ostvarili su sjajne uloge, osobito Boris Dvornik i Ivica Vidović.

Triler Abeceda straha redatelja Fadila Hadžića 17.3. u 20:05h, donekle podsjeća na filmove Alfreda Hitchcocka. Napet i intrigantan, ovaj film, koji je snimljen prema istinitim događajima, spada u sam vrh domaće žanrovske produkcije. Komedija Mali svet, hvaljen i duhovit film redatelja Miloša Radovića prikazuje se 24.3. u 22h. Film se temelji na komičnom zapletu i apsurdnim likovima, a osvaja prije svega sjajnim humorom, ali i sjajnim nastupima glumačkih legendi poput Predraga Manojlovića, Lazara Ristovskog i Branka Đurića. Ratni film sa snažnom antiratnom porukom Tren, 31.3. u 20:05h na Klasik TV-u donosi u glavnoj ulozi Velimira Batu Živojinovića, koji je za nju nagrađen na 11. međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi.

Petkom u 18h na rasporedu su premijere svjetskih klasika: 4.3. drama Nesmotrenost jedne američke supruge (Indiscretion of an American Wife), 11.3. komedija Ništa sveto (Nothing Sacred), 18.3. triler Grimizna ulica (Scarlet Street) i 25.3. vestren Dolina osvete (Vengeance Valley).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode