Show

Komentari 13

Lilibet Dianu konačno su dodali na listu nasljedstva, a njen tata Harry će se ipak vratiti kući?

Lilibet Dianu konačno su dodali na listu nasljedstva, a njen tata Harry će se ipak vratiti kući?

Kći princa Harryja i Meghan Markle morala je čekati sedam tjedana kako bi i službeno bila uvrštena na popis za nasljedstvo britanske krune, a čini se kako se to možda ne bi ni dogodilo bez pozornosti medija

Princ Harry (36) i njegova supruga Meghan Markle (39) početkom lipnja dobili su kćer Lilibet 'Lili' Dianu. S obzirom na pravila vezana uz nasljedstvo britanske krune pretpostavilo se da će, kao i njen stariji brat Archie (2), biti u liniji nasljedstva za britansku krunu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Unatoč tim predviđanjima malena Lili do sad nije bila uvrštena na listu nasljednika na službenim stranicama britanske kraljevske obitelji. Pred nekoliko dana o tome se oglasio engleski voditelj Chris Ship dok je gostovao na Royal Rota podcastu, a prenosi Mirror.

- Moram se zapitati zašto im treba toliko dugo. Moraju samo započeti novi odlomak i promijeniti broj, sigurno su to napravili ranije. Napravili su to za Archieja - izjavio je Ship.

Archie je uvršten na popis samo 15 dana nakon rođenja, a Lilibet je morala čekati sedam tjedana.

Dva dana nakon tih izjava, koje su skrenule pozornost medija na službenu stranicu kraljevske obitelji Royal.uk, Lilibet je uvrštena na popis.

Na popisu se nalazi na 8. mjestu, iza svog starijeg brata, oca, djeda princa Charlesa (72) te strica princa Williama (39) i njegove djece. U slučaju da William dobije još djece ili ako njegova djeca postanu roditelji, Harry, Archie i Lili "pasti" će na niže brojke.

Royal British Legion Festival of Remembrance 2019

Zadnje promjene u zakonu o nasljeđivanju uvedene su 2013. godine, stupile su na snagu 2015., a odnose se na svu djecu rođenu nakon 28. listopada 2011. godine. Tom promjenom ukinulo se prvenstvo muških nasljednika te se sada kraljevska djeca redaju prema datumima rođenja.

Unatoč tome što je Lilibetin otac princ Harry inzistirao da mu je svaki povratak u London težak te da se tamo mora suočiti s godinama trauma, čini se kako će se ipak vratiti.

Ranije ove godine krenuo je raditi u kompaniji BetterUp, koja se fokusira na mentalno zdravlje. Kompanija planira proširiti svoje djelovanje i u Ujedinjeno Kraljevstvo te im je Harry 'od velike pomoći', prenosi People.

Još nije poznato kad će se Harry vratiti u London, jer su on i Meghan još uvijek na roditeljskom dopustu. Ove godine Harry se vratio u London samo dva puta: tijekom sprovoda djeda princa Philipa i kako bi s bratom otkrio skulpturu u čast njihove majke princeze Diane.

Najčitaniji članci