Obavijesti

Show

Komentari 64

Live Aid 1985.: Droga, alkohol i F. Mercury koji je 'bario' Bona

Live Aid 1985.: Droga, alkohol i F. Mercury koji je 'bario' Bona
5

Tijekom organizacije koncerata bilo je mnogih problema s brojnim glazbenicima, a oni koji su se imali priliku naći u backstageu, svjedočili su zanimljivim detaljima

VIDEO

Godine 1985., 13. srpnja, gotovo dvije milijarde ljudi pratilo je Live Aid koncert od kojeg su prikupljeni milijuni za gladnu djecu u Africi. Oko 80 tisuća sretnika imalo je priliku koncerte, organizirane u 19 tjedana, slušati i uživo na Wembleyu u Londonu, a 90 tisuća u Philadephiji. I Dylan Jones, britanski novinski urednik, bio je jedan od njih. U svojoj novoj knjizi 'The Eighties: One Day, One Decade' prisjetio se zanimljivih situacija od tada, piše Daily Mail.  

O humanitarnim koncertima koje je za djecu u Etiopiji organizirao Bob Geldof pričalo se mjesecima prije. Live Aid jedan je od najvećih televizijskih događaja svih vremena koji je prenošen u 60 zemalja svijeta. 

- Svi su drugačije doživjeli taj koncert i imali svoje mišljenje o tome - rekla je JK Rowling, autorica knjiga o čarobnjaku Harryju Potteru. Među glazbenicima koji su nastupali bili su Elton john, David Bowie, Spandau Ballet, The Who i George Michael. 

U Velikoj Britaniji sakupljeno je 11 milijuna funti, a 36 milijuna u Americi. Svaki glazbenik na pozornici je bio po 18 minuta. Velika pažnja bila je usmjerena prema Charlesu i Diani kad su stigli na koncert. David Bailey (75) , jedan od najpoznatijih britanskih fotografa, bio je jedna od četiri osobe koje su imale propusnice i mogle su boraviti u backstageu. Imao je privilegij fotografirati princa Charlesa i Dianu. Osim toga, uočio je da su se mnoge zvijezde toga dana prepustile drogi i alkoholu. 

- Konzumirali su puno toga - rekao je PR-ovac Garry Farrow. Bono je i prije nastupa imao izuzetan dan. Susreo se s Freddiejem Mercuryjem koji ga je povukao u stranu, stisnuo ga uza zid i razgovarao s njim kao da je cura koju želi zavesti. Kad je poslije prepričavao svoj doživljaj, Bono je ostao zadivljen, no drugi njegovom pričom nisu bili iznenađeni.

Tijekom organizacije koncerata bilo je mnogih problema s brojnim glazbenicima. 

Neki afroamerički glazbenici nisu htjeli nastupiti, a neki su za nastup tražili novac. Stevie Wonder prvo je nastup potvrdio, a onda je nazvao i rekao da ne želi biti predstavnik afroamerikanaca. No, bez obzira na sve, Live Aid uspio je potaknuti na nešto i probudio je ljude na pozitivan način. 

- Svima je dana prilika da učine nešto iznad vlade te da naprave određene političke promjene. Ono što je proizašlo iz spomenutog događaja je osjećaj moći za sav narod. Zbog tog koncerta osamdesete se pamte kao desetljeće velike ljubaznosti i velikodušnosti - zaključio je Dylan Jones. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama