Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

M. Kušec: Prvi put u svojoj karijeri nisam morao montirati

Gosti su se kod Tatjane okupili u povodu akcije 'Reci da' kojoj je cilj prikupiti novac za kupnju programskog paketa za pomoć pri učenju djeci s Downovim sindromom

24sata TV
Foto: 24sata TV
0 komentara

U 'Dnevnom boravku' Tatjana Jurić ugostila je, novinara i pisca za djecu Mladena Kušeca, predsjednicu Hrvatske zajednice za Downov sindrom, Dinku Vuković i autoricu zbirke pjesama Andreu Kaselj

Gosti su se kod Tatjane okupili u povodu akcije 'Reci da' kojoj je cilj prikupljanje sredstava za kupnju skupog programskog paketa koji bi služio za pomoć pri učenju djeci s Downovim sindromom kojih u Hrvatskoj ima oko 1500. Djeca s kromosomom viška suočavaju se s problemima pri učenju, a cilj akcije pomoći im otkloniti što više tih problema. 

Predsjednica zajednice za Down sindrom, Dinka Vuković kazala je kako oni djeci otvaraju svijet. Kušec, koji radi s djecom u svojoj radijskoj emsiji 'Bijela vrana', kazao kako prvi put u svojoj novinarkoj karijeri nije morao montirati snimak kada je radio s djecom u udruzi Down.

- Čovjek hoda svijetom i vidi namrgođena lica, a tamo se svi smiju i ispaljuju štosove. Kad je Andrea počela čitati pjesme svi smo se uozbiljili, na kraju nas je sve nasmijala kad je rekla da se neće ženiti. Nisam montirao ni jednu jedinu riječ i dobio sam 'tri bijele vrane' - rekao je Kušec. 

'Kromosom sreće'

Andrea je djevojka koja ima 'kromosom sreće', a najviše voli pisati poeziju. Njena prva zbirka se zove 'Od srce do srca'. U 'Dnevnom boravku' je pročitala svoju najdražu pjesmu iz zbirke naslovljenu 'Mama'. Dok je čitala pjesmu, rasplakala je svoju majku koja je bila u studiju. 

- Svi su plakali na njezine stihove. Kada razmišljamo o svojim mamama nikad im to ne kažemo, oni sve kažu. Ne pretvaraju se - kaže Kušec o djeci sa  'kromosomom sreće'.

Tatjana ga je za kraj pitala što su ga naučila djeca s ekstra kromosomom.

- Davno sam naučio, a kod njih samo osjetio da si moraš dozvoliti da upoznaš čovjeka. Mi smo jedan svijet, samo smo različiti - odgovorio je Mladen. 

Naši partneri pišu
Message